ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για απαλλαγή από τέλη για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα στον Δήμο Βόλου

αιτήσεις-για-απαλλαγή-από-τέλη-για-μη-η-656230

Μέχρι στιγμής 55 αιτήσεις ιδιοκτητών στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου – Προθεσμία μέχρι Παρασκευή για αιτήσεις

Περισσότεροι από 50 ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Βόλου έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε δηλώσεις για να απαλλαγούν από την καταβολή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων που γίνεται στο Τμήμα Προσόδων εκπνέει μεθαύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα από τις 9 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Βόλου έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για ακίνητα μη ηλεκτροδοτούμενα που δεν χρησιμοποιούν.

«Το παραπάνω γίνεται σε εφαρμογή του Νόμου του Ιουλίου του 2018 σύμφωνα με τον οποίο, ακίνητα στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση απαλλάσσονται από την καταβολή του ενιαίου τέλους καθαριότητας και φωτισμού από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου τους στον δήμο εφόσον δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Για την απαλλαγή τους από τα τέλη οι κάτοχοι μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις περί μη χρήσης του ακινήτου έως μεθαύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση του αρμοδίου διαχειριστή δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τυχόν συνιδιοκτητών του ακινήτου περί μη χρήσης και ηλεκτροδότησης, επίσημο έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται το εμβαδόν του ακινήτου (συμβόλαιο ιδιοκτησίας, Ε9, τοπογραφικό διάγραμμα).

Σημαντικό είναι ότι από τη βεβαίωση τελών μπορούν να απαλλαγούν ιδιοκτήτες και για προηγούμενα έτη, σε περίπτωση που τα ακίνητά τους ήταν μη ηλεκτροδοτούμενα.

Μέχρι στιγμής στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου έχουν καταθέσει δηλώσεις απαλλαγής από τέλη καθαριότητας και φωτισμού 45 ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Βόλο και δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιφερειακές ενότητες, εκ των οποίων πέντε στην Ιωλκό και ισάριθμοι στη Ν. Αγχίαλο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου