ΤΟΠΙΚΑ

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στον ΕΦΚΑ Βόλου

ποινική-δίωξη-για-υπεξαίρεση-στον-εφκ-656850

Στην ανάκριση έστειλε η Εισαγγελία την υπόθεση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του ΕΦΚΑ Βόλου που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2017 με τη διαπίστωση ζημίας ποσού περίπου 80.000 ευρώ.

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η Εισαγγελία Βόλου άσκησε κατά υπαλλήλου ποινική δίωξη για απιστία στην Υπηρεσία και υπεξαίρεση στην Υπηρεσία ποσού άνω των 30.000 ευρώ με ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην ανάκριση για τη λήψη απολογίας.

Στον ανακριτή αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και κάθε αρμόδιος.

Η υπόθεση είχε φθάσει στην Εισαγγελία Βόλου μετά από ενημέρωση του ΕΦΚΑ. Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ σ’ ανακοίνωσή της με αφορμή τον έλεγχο έλεγε: «Διακηρύττουμε τη θέση αρχής για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

Το πόρισμα του ελέγχου διαπίστωσε ότι ποσά συνολικού ύψους περίπου 80.000 ευρώ είχαν περάσει στα χέρια μη δικαιούχων. Τα ποσά αυτά αφορούσαν σε επιδόματα παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς ΙΒΑΝ.

Ακολούθησαν πειθαρχικός έλεγχος και ένορκή διοικητική εξέταση και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της προκαταρκτική εξέτασης.

Για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης απαιτήθηκε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών με τη βοήθεια και της Τράπεζας της Ελλάδος, διαδικασία που ήταν πολύμηνη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου