ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέτουν στον εισαγγελέα μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής

καταθέτουν-στον-εισαγγελέα-μετά-από-μ-657320

Κατάθεση στον εισαγγελέα έδωσαν χθες δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» μετά από μήνυση σε βάρος 12 συνολικά δημοτικών συμβούλων από τη δημοτική αρχή για συκοφαντική δυσφήμηση. Μεταξύ όσων κατέθεσαν και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμηση είναι η πολιτική κριτική που υπήρχε στο κείμενο, με το οποίο τεκμηριώσαμε την απόφασή μας να μην συμμετέχουμε στις συνεδριάσειςτου δημοτικού συμβουλίου ως έσχατη κίνηση διαμαρτυρίας για τον απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο (ύβρεις, απειλές, κλείσιμο μικροφώνων της αντιπολίτευσης) με βάση τον οποίο ΔΕΝ μπορεί να διεξαχθεί καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η ίδια η κίνηση της κατάθεσης μήνυσης εναντίον μας αποτελεί τρανή απόδειξη για το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη δυσανεξία απέναντι σε κάθε πολιτική κριτική. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική και δεν διστάζει να προχωρήσει σε πρωτοφανείς κινήσεις πολιτικής αντιπαράθεσης για τα δημοτικά πράγματα.

Εξ άλλου πριν από εμάς, σε αυτό το γαϊτανάκι των απίστευτων πρακτικών, προηγήθηκαν οι μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ.

Με την ευκαιρία δηλώνουμε ότι το ζήτημα της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην πόλη αποτελεί ένα από τα κορυφαία διακυβεύματα των ερχόμενων εκλογών.

Η πόλη έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα, διαλύοντας το μαύρο σύννεφο που την τυλίγει και το οποίο εμποδίζει κάθε δημοκρατική συζήτηση και κάθε ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Εννοείται ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών που θα σημάνουν το τέλος της σημερινής περιόδου παρακμής, μηνύσεις και άλλες παρόμοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και να μας εμποδίσουν στο να επιτελέσουμε το θεσμικό μας καθήκον, της ανάδειξης όλων των σημαντικών θεμάτων διαχείρισης και διαφάνειας που συνδέονται με το παρόν και το μέλλον του δήμου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου