ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτωτική πρεμιέρα στην αγορά του Βόλου

εκπτωτική-πρεμιέρα-στην-αγορά-του-βόλ-657400

Διερευνητική η χθεσινή πρώτη μέρα, με τους εμπόρους να ελπίζουν σε αύξηση τζίρου

Με διερευνητική διάθεση περιεργάστηκαν τις βιτρίνες των καταστημάτων οι καταναλωτές κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα των χειμερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην τοπική αγορά. Στο μεταξύ, οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τόνωση του τζίρου στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς τα δελεαστικά ποσοστά των εκπτώσεων, που κυμαίνονται από 20% έως 50%, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι προσδοκίες των εμπόρων είναι υψηλές και η ευχή που διατυπώνεται από τους επαγγελματίες είναι να διατηρηθούν σε πείσμα του αβέβαιου και ασταθούς περιβάλλοντος που υπάρχει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2019 επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, αλλά οι έμποροι ευελπιστούν ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα είναι καλύτερο από άποψη κίνησης και τζίρου.

«Στην αγορά κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος τις τελευταίες μέρες, υπάρχει κίνηση, αλλά δεν προχωρούν όλοι σε αγορές. Οι αγορές είναι μειωμένες προς το παρόν, αλλά εκτιμούμε ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στην πορεία των εκπτώσεων» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν οι έμποροι, τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων είναι διερευνητική η διάθεση των καταναλωτών και όπως υπογράμμισε ο κ. Οντόπουλος ήδη από τις αρχές του μήνα υπήρχαν πολύ καλές τιμές. «Πολλοί συνάδελφοι πραγματοποίησαν προσφορές με πολύ υψηλά ποσοστά, αλλά δεν υπήρχε η αναμενόμενη κίνηση, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα στην τσέπη του. Παρόλα ταύτα ελπίζουμε ότι η εκπτωτική περίοδος αποτελεί καλό κίνητρο για την τόνωση της κίνησης και ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει η ψυχολογία των καταναλωτών», είπε.

Οι μέρες των Χριστουγέννων κύλησαν με θετικό πρόσημο και αυξημένη κίνηση για την τοπική εμπορική αγορά, με τους περισσότερους καταναλωτές να υιοθετούν τις έξυπνες και συμφέρουσες, για το πορτοφόλι τους, αγορές. Η εμπορική κίνηση εκτινάχτηκε στα ύψη από τις 21 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου και οι μέρες που ακολούθησαν είχαν τα χαρακτηριστικά της «συνηθισμένης καθημερινής κίνησης σε όλους τους κλάδους» όπως επισήμανε ο κ. Οντόπουλος.

Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αποδίδεται στο γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές πραγματοποίησαν αγορές διαφόρων ειδών στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και για αυτό τον λόγο εμφανίστηκαν μειωμένη η κίνηση και η αγοραστική δύναμη το διάστημα που ακολούθησε.

Οι έμποροι προσδοκούν, ωστόσο, ότι το πλήθος του κόσμου που κινείται στην αγορά και παρατηρεί τις βιτρίνες των καταστημάτων, διερευνώντας τις τιμές και το εκπτωτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, θα τονώσει την εμπορική κίνηση στο διάστημα που ακολουθεί και θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία των επαγγελματιών, που δεινοπαθούν κάτω από το βάρος της οικονομικής ύφεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου