ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΡΓΗΛ ζήτησε αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων

η-εργηλ-ζήτησε-αναβολή-των-ασφαλιστικ-657522

Ενώ έχει ήδη παραιτηθεί από την αγωγή κατά της επιτροπής παραλαβής

Μετά την έκδοση σειράς αποφάσεων που δικαιώνουν τη ΔΕΥΑΜΒ για το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών η ΕΡΓΗΛ ζήτησε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου την αναβολή της συζήτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει εναντίον της η Eurobank για την κατάσχεση του ποσού του 1, 7 εκατ. ευρώ για το έργο επέκτασης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Για το θέμα είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση και η ΔΕΥΑΜΒ ήδη από προηγούμενες διαδικασίες.

Στο Δικαστήριο η ΕΡΓΗΛ ζήτησε αναβολή και η συζήτηση αναβλήθηκε για 13 Μαρτίου 2019.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ Ιωάννης Καραγκιόζος αντέδρασε σφόδρα ζητώντας να γίνει η δίκη, καθώς υπάρχουν ήδη τρεις αποφάσεις που δικαιώνουν τη ΔΕΥΑΜΒ και αναγνωρίζουν το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή για να μην εκτελεσθούν οι αποφάσεις κατασχέσεων και το αίτημα έγινε δεκτό.

Επισημαίνεται ότι στις 17 Ιανουαρίου 2019 επρόκειτο να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου αγωγή τη ΕΡΓΗΛ κατά μελών της Επιτροπής Παραλαβής του έργου στην οποία συμμετείχαν και υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ. Η ΕΡΓΗΛ ζητούσε την καταβολή ποσού 300.000 ευρώ.

Για την υπόθεση η ΔΕΥΑΜΒ είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των μελών της επιτροπής και υπαλλήλων. Εν τέλει η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε ότι η ΕΡΓΗΛ παραιτήθηκε από την αγωγή.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου