ΤΟΠΙΚΑ

Διακρίθηκαν μικροί ρομποτιστές των 1ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου

διακρίθηκαν-μικροί-ρομποτιστές-των-1ο-685219

Εντυπωσίασαν οι δημιουργίες τους στο 5ο φεστιβάλ ρομποτικής στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με ιδέες που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηρισθούν πρωτότυπες και πρωτογενείς, αλλά σίγουρα με τον παλμό, τον σφυγμό και το πάθος που χαρακτηρίζουν τους ήδη καταξιωμένους ερευνητές, πλημμύρισε το περασμένο Σάββατο η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Πειραματικού Γυμνασίου Νεάπολης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο μετατράπηκε σε μια άλλη… Σίλικον Βάλει.

Ήταν το 5ο φεστιβάλ ρομποτικής που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Νεάπολης με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, δίνοντας για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα στα παιδιά, μαθητές Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, ακόμη και Νηπιαγωγείου για πρώτη φορά, να εκφράσουν και να μορφοποιήσουν με τις ηλεκτρονικές κατασκευές τους τη δημιουργική φαντασία τους και τις δεξιότητές τους, και να δώσουν με τον τρόπο τους το μήνυμα της νέας γενιάς για την εκπαίδευση και την Παιδεία. Και ήταν εκεί πολυμελείς αντιπροσωπείες από 67 ομάδες από πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ομάδες από την Κύπρο πήραν μέρος ηλεκτρονικά στο εκθεσιακό μέρος.

Από αυτή τη συνάντηση μαθητών δεν απουσίασαν σχολεία του Βόλου, δύο εκ των οποίων μάλιστα επέστρεψαν με βραβείο.

Στο αγωνιστικό τμήμα της συνάντησης, μεταξύ των συμμετεχόντων Γυμνασίων πανελλαδικά, το πρώτο βραβείο απέσπασε το 8ο Γυμνάσιο Βόλου για το ARGO -Droids, ενώ το ένα από τα δύο βραβεία έξυπνης λύσης απέσπασε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου για τους μηχανοκίνητους Αργοναύτες.

«Δείχνουν τον δρόμο…»

«Η νέα γενιά δείχνει σε όλους μας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για μια σύγχρονη Παιδεία και εκπαίδευση και οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα μηνύματα που εκπέμπουν. Εμείς στον Δήμο μας πιστεύουμε στον ρόλο μιας αναβαθμισμένης Παιδείας για αυτό και δεν σταματάμε να στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση με κάθε τρόπο και μέσο, αλλά και πάντα με εντεινόμενο πάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου