ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικές ομιλίες στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

ενημερωτικές-ομιλίες-στο-γυμνάσιο-νέ-690907

Ενημερωτικές ομιλίες από τις υπεύθυνες του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου.

Προηγήθηκε κοινή για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου ομιλία – ενημέρωση στις 7 Νοεμβρίου από τις κ.κ. Καλαϊτζή Κατερίνα, Ντούλια Παναγιώτα και Φώτου Δέσποινα με θέμα «Αντισύλληψη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», που επαναλήφθηκε στις 19 Νοεμβρίου για τους καθηγητές – διδάσκοντες του σχολείου.

Ακολούθησαν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας για τους μαθητές όλων των τάξεων. Συγκεκριμένα, στους μαθητές της Α΄ τάξης υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι έφηβος», στους μαθητές της Β΄ τάξης διεξήχθη το πρόγραμμα «Σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα» και οι μαθητές της Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν αναφορικά με τη «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων».

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου «ευχαριστούν το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού Βόλου, την υπεύθυνη κ. Καλαϊτζή Αικατερίνη, καθώς και τις κ.κ. Φώτου Δέσποινα και Ντούλια Παναγιώτα για τις πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες που μετέδωσαν στους μαθητές για τα «ευαίσθητα» θέματα που απασχολούν έντονα όλους τους εφήβους. Ευελπιστούμε να επαναληφθούν και την επόμενη σχολική χρονιά τα προγράμματα αυτά, για να έχουν την ευκαιρία όλα τα παιδιά να αναπτύξουν υγιείς τρόπους σεξουαλικής συμπεριφοράς, να ενδυναμωθεί η αυτοεκτίμησή τους και να προστατευτούν από πολλούς κινδύνους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου