ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινές εκπλήξεις στην αγορά του Βόλου

γιορτινές-εκπλήξεις-στην-αγορά-του-βό-691560

Εορταστικό ωράριο από την Κυριακή – Παραμονή Πρωτοχρονιάς με χαρτοπόλεμο και μουσική στην Ερμού

Ανεβαίνουν σταδιακά οι εορταστικοί τόνοι στην τοπική εμπορική αγορά, με τις προσδοκίες των επαγγελματιών να αναθερμαίνονται καθώς αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το ωράριο της γιορτινής περιόδου. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην τοπική αγορά, ενώ η λειτουργία είναι προαιρετική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι έμποροι αποχαιρετούν την τελευταία μέρα της χρονιάς που φεύγει με χαρτοπόλεμο, γιορτινή μουσική με τη συμμετοχή dj, χαμόγελα και ευχές για τον νέο χρόνο που θα ανατείλει.

Πολλές οι γιορτινές εκπλήξεις με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Απόστολος Οντόπουλος, ο διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης βιτρίνας είναι πλέον θεσμός, τον οποίο έχουν αγκαλιάσει οι έμποροι της περιοχής. Στο πλαίσιο του θεσμού θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες βιτρίνες τοπικών εμπορικών καταστημάτων.

Παράλληλη εορταστική δράση είναι η κλήρωση 40 δωροεπιταγών αξίας 50 ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου από τον Εμπορικό Σύλλογο. Όπως εξηγεί ο κ. Οντόπουλος η κλήρωση αφορά σε αγορές που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 15 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου, από τοπικά καταστήματα, τα οποία διαθέτουν ειδική σήμανση στις προθήκες, για να γνωρίζει ο καταναλωτής ότι το συγκεκριμένο κατάστημα συμμετέχει στην αντίστοιχη δράση του Συλλόγου. «Με τις αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές από βολιώτικα μαγαζιά, θα εισάγουν στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου, που υπάρχει ειδική φόρμα, τα στοιχεία της απόδειξης και μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση» εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Γιορτή με χαρτοπόλεμο

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 6 το απόγευμα, πριν κλείσουν τα καταστήματα, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά ο χαρτοπόλεμος, με τον Εμπορικό Σύλλογο να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους καταναλωτές.

Οι παραπάνω δράσεις ενισχύουν το εορταστικό κλίμα κι όπως τονίζει ο κ. Οντόπουλος «έχουν θετικό αντίκτυπο στα καταστήματα και πιστεύουμε ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να αναπτύξουμε την τοπική οικονομία και περιοχή».

Διαφαίνονται ήδη τα πρώτα θετικά μηνύματα, καθώς τονώνεται σταδιακά το ενδιαφέρον των καταναλωτών, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί στην διάρκεια των γιορτών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και ο εορταστικός διάκοσμος έχουν θετικό αντίκτυπο συνολικά στην εμπορική κίνηση, αλλάζοντας σταδιακά την υποτονική εικόνα του τελευταίου διμήνου, με τους εμπόρους να προσβλέπουν, δικαιολογημένα, σε αύξηση του τζίρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου