ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη πρώην ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ για απάτη 60.000€

καταδίκη-βολιώτη-πρώην-ιδιοκτήτη-πρα-691573

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή τριετίας επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 40χρονο Βολιώτη για υπόθεση απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας που σημειώθηκε τον Αύγουστου του 2014.

Ο 40χρονος φέρεται να ζήτησε και να έλαβε από 22χρονο Βολιώτη ποσό ύψους 60.000 ευρώ προκειμένου να πουλήσει ή να μεταβιβάσει το 50% της άδειας από το κατάστημά του, ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, ενώ είχε υπογράψει συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ που απαγόρευε τη μεταβίβαση της άδειας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήθελε έναν συνέταιρο για το πρακτορείο του και έτσι έκανε μία αφανή εταιρεία με τον μηνυτή, όμως μεταξύ τους υπήρξαν τριβές.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο 22χρονος έπαιζε τυχερά παιχνίδια και άφηνε χρέη. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι ο μηνυτής είχε λάβει ένα ποσό ύψους περίπου 30.000 ευρώ, όμως μετά από τις μεταξύ τους τριβές ο μηνυτής ήθελε να φύγει και αποχώρησε. Τελικά το πρακτορείο του έκλεισε.

Από την πλευρά του ο 22χρονος είπε ότι ο κατηγορούμενος είπε ψέματα για τη μεταβίβαση της άδειας και ενώ γνώριζε για το συμφωνητικό που είχε με τον ΟΠΑΠ, ωστόσο του ζήτησε τα χρήματα.

Μετά την απόφαση καταδίκης ο μηνυτής άσκησε έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου