ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση αιρετών της Θεσσαλίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019

ενημέρωση-αιρετών-της-θεσσαλίας-για-τ-693057

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας με θέμα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μάϊου 2019.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κωστας Πουλάκης.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός , καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα στην έδρα της Π.Ε.Δ. στη Λάρισα και τον ευχαρίστησε για την θετική του ανταπόκριση να έλθει και να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ και Β΄ βαθμού τον Μάιου του 2019. Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας έκανε μια γενική αναφορά στον εκλογικό Νόμο και στη συνέχεια εξειδίκευσε περιπτώσεις που δημιουργούν προβληματισμό στην πλειοψηφία των Δημάρχων που προτίθενται να είναι υποψήφιοι και πρέπει να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο. Έθεσε στον Γ.Γ. μερικά ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβούλιών που όπως αποδείχθηκε αποτέλεσαν και ερωτήματα των περισσότερων αυτοδιοικητικών και διατύπωσε την άποψη ότι ο νέος εκλογικός νόμος αδικεί τους μικρομεσαίους Δήμους.

Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη για την φιλοξενία του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του, έδωσε το λόγο στον Γ.Γ. ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της ενημέρωσης.

Ο ΓΓ του Υπ.Εσ., Κώστας Πουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ για την πρόσκληση του αλλά και για την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους καθώς και τον Δήμαρχο Λαρισαίων για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ουσία του νέου εκλογικού Νόμου « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» και εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία των επερχόμενων εκλογών.

Μετά την εισήγηση του κ. Πουλάκη, τον λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους και τις απορίες τους στον ΓΓ και αυτός με τη σειρά του έδωσε απαντήσεις στο σύνολο των ερωτήσεων που του υπεβλήθησαν.

Πέραν του Απόστολου Καλογιάννη, Δήμαρχου Λαρισαίων, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. παρόντες ήταν, η Ρένα Καραλαργιώτου Γ.Γ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, ο Φώτης Αλεξάκος Δήμαρχος Δήμου Καρδίτσας, ο Κωνσταντίνος Κολλάτος Δήμαρχος Δήμου Τεμπών, ο Αθανάσιος Νασιακόπουλος Δήμαρχος Δήμου Κιλελέρ, ο Ρίζος Κομήτσας πρώην Δήμαρχος Δήμου Κιλελέρ, ο Ντίνος Διάμάντος μέλος του Δ.Σ. , ο Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης μέλος του Δ.Σ.. Επίσης παρόντες ήταν, ο Νικόλαος Ευαγγέλου Δήμαρχος Δήμου Ελασσόνας, ο Αντώνης Γκουντάρας Δήμαρχος Δήμου Αγιάς, ο Γιώργος Σακελλαρίου Δήμαρχος Δήμου Παλαμά, ο Παναγιώτης Σαρχώσης Δήμαρχος Δήμου Τυρνάβου, ο Κωνσταντίνος Κουφογάζος μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. και ο Διευθυντής της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Τσούμας Δημήτριος.

Ακόμη παρόντες ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές και ενδιαφερόμενοι για την εκλογική διαδικασία, οι κκ Σούλτης, Σβάρνας, Ράντος, Καλαγιάς, Μαμάκος, Πιλάτος, Μανώλης, Μούσιος , Καρνούδης, Ανυφαντής, Λέτσιος, Βαρδακούλης, Καλομπάτσιος, Φαλάγκας, Μητσιούλης, Νότας, Γάτσος, Αγελάκος, Τσιλιμίγκας, Δαουλάς, Φεγγίτης Δ..

Ο κ. Πουλάκης στο τέλος της διαδικασίας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Γιώργο Κωτσό, τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος και μοναδικός πρόεδρος Π.Ε.Δ. που τον προσκάλεσε προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές αλλά και για μία πιο εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή αυτοδιοικητικών απόψεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου