ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή συνταξιούχων της Μαγνησίας στην κινητοποίηση στην Αθήνα

συμμετοχή-συνταξιούχων-της-μαγνησία-693468

Κινητοποίηση για τους συνταξιούχους της Μαγνησίας, οι οποίοι προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στην πανελλαδική διαμαρτυρία που διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Μαγνησίας καλεί τα μέλη του συλλόγου και όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία, που έχει ως βασικό αίτημα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την εξάλειψη της οικονομικής εξαθλίωσης που ταλανίζει χιλιάδες συνταξιούχους τόσο της περιοχής, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάσης Τσιμπανογιάννης, ανέφερε ότι είναι δυσβάσταχτες για τους συνταξιούχους οι περικοπές που έχουν υποστεί, με το αίτημα της επιστροφής των παρακρατηθέντων να είναι καθολικό.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρέπει να δοθούν οι συντάξεις με βάση τα έτη εργασίας, ακόμη κι αν είναι λιγότερα από τα συντάξιμα χρόνια και παράλληλα, πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις συντάξεις χηρείας.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι, παράλληλα, ένα ζήτημα που ταλανίζει τους συνταξιούχους, καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Τσιμπανογιάννης «πολλά φάρμακα δεν χορηγούνται δωρεάν ή χορηγούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν μπορεί να τα αγοράσει ο συνταξιούχος. Είναι δύσκολη, πλέον, η επιβίωση για μας», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Πολλά είναι τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, με τον κ. Τσιμπανογιάννη να επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντική η μαζική συμμετοχή σε κάθε κινητοποίηση, για την προώθηση των αιτημάτων που ταλανίζουν χιλιάδες οικογένειες.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ), πληροφορεί τα μέλη, ότι η μεταφορά με πούλμαν στην Αθήνα είναι δωρεάν και η αναχώρηση προγραμματίζεται στις 6.30 το πρωί από το δημαρχείο Βόλου. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Συλλόγου Χατζηαργύρη 1, πρώτος όροφος, τηλέφωνο 2421023789 ή με τον Κώστα Γερογιάννη στο τηλέφωνο 6944740410.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου