ΤΟΠΙΚΑ

Πανστρατιά φορέων και συλλόγων για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου

πανστρατιά-φορέων-και-συλλόγων-για-το-698824

Παρουσίαση έργων της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου στην Εξωραϊστική

Πρωτοβουλία, ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησαν οι γονείς παιδιών με αναπηρία του Βόλου, για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου, αναλαμβάνουν η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας (ΕΣΗΘΕΣτΕΕ), το Επικουρικό Ταμείο και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενωσης, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και την Περιφερειακή Επιτροπή Αθλητικών Συντακτών Θεσσαλίας, διοργανώνοντας εκδήλωση – έκθεση με θέμα «Βόλος η πόλη μου» με έργα της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα έχει περισσότερο τη μορφή φιλανθρωπικού γκαλά και θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά. Όλοι οι συνδιοργανωτές επιθυμούν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι «δεν χωρά κανένας αποκλεισμός και όλα τα παιδιά του κόσμου δικαιούνται να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και τη ζωή».

Η ευαισθητοποιημένη δημοσιογράφος και βραβευμένη φωτογράφος θα παρουσιάσει 60 φωτογραφίες με εικόνες του Βόλου και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αγορά του λεωφορείου που θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών με αναπηρία.

«Οταν πληροφορήθηκα ότι τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου χρειάζονται ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μετακίνησή τους, αποφάσισα να βοηθήσω, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς» ανέφερε η Ελένη Παπαθανασίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του προέδρου του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης Συντακτών Σωτήρη Κέλλα, του Ηλία Κουτσερή προέδρου της Ενωσης Γονέων, της Ράνιας Καρανικόλα προέδρου του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας και της Φωτεινής Γρηγορίου από το ΕΕΕΕΚ Βόλου στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τις φωτογραφίες, θα προβληθεί και βίντεο το οποίο έχει επιμεληθεί αφιλοκερδώς η Βίλλυ Σαμαλτάνη, ενώ την αφίσα, το πρόγραμμα και τις προσκλήσεις δημιούργησε η Θάλεια Μακρή – Σκοτινιώτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών ΕΕΕΕΚ Βόλου, τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, τη Λέσχη Κοινωνίας Βόλου και τον Μίλτο Μουστακαλή ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Παρκ».

Σημαντική είναι, παράλληλα, η συμμετοχή κορυφαίων πρωταθλητών, μεγάλων ονομάτων του αθλητισμού, που στηρίζουν ένθερμα την προσπάθεια και συμμετέχουν στο βίντεο που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι Γιάννης Μπουρούσης αρχηγός Εθνικής μπάσκετ ανδρών, Παναγιώτης Βασιλόπουλος διεθνής καλαθοσφαιριστής, Εβίνα Μάλτση αρχηγός Εθνικής μπάσκετ γυναικών, ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας και ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης από την Αγριά.

Η έκθεση θα διαρκέσει 14 – 21 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 6 – 9μ.μ., ενώ την εκδήλωση των εγκαινίων θα επενδύσει μουσικά ο γνωστός Βολιώτης καλλιτέχνης Γιώργος Μπελίρης.

Νέο κάλεσμα από Ενωση Γονέων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, με τα πρωτοβάθμια μέλη της που είναι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τον συγκεκριμένο σκοπό, έχοντας στο πλευρό της εκπαιδευτικούς, απευθύνει νέα παρότρυνση προς όλους να συνεχίσουν τις δράσεις τους για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την αγορά του λεωφορείου, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, εκθέσεις, εορταστικά παζάρια, τοποθέτηση κουμπαρά, συμβολικές τιμές εισόδου σε δραστηριότητες.

Τέλος, σημειώνεται πως η οικονομική ενίσχυση της συγκεκριμένης προσπάθειας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

1. Κατάθεση στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας (σύλλογος γονέων ΕΕΕΕΚ Βόλου) ή μέσω e-banking αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096.

2. Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou.

3. Κατάθεση μέσω PayPal ([email protected])
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096.

4. Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου