ΤΟΠΙΚΑ

«Γέφυρες» με τον Βόλο χτίζει η πρέσβειρα ειρήνης

γέφυρες-με-τον-βόλο-χτίζει-η-πρέσβει-698847

Η Ράνια Αγγελακούδη μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε για το έργο της

Ταξιδεύει ακούραστα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης, αλληλεγγύης, συναδέλφωσης και επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Ο λόγος για τη Ράνια Αγγελακούδη, πρέσβειρα ειρήνης μεταξύ Ελλάδας – Σουηδίας του ανθρωπιστικού οργανισμού «World Institute for Peace», η οποία μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη δράση της, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παρουσίαση των βιβλίων της στο Café La petite Cantine του Βόλου αποτέλεσε την αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με φόντο την ειρήνη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Η ακούραστη πρέσβειρα της ειρήνης ταξιδεύει κυριολεκτικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, προωθώντας τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών.

Εχοντας ως κέντρο βάρους την έννοια της κοινωνικής ειρήνης, υπογραμμίζει ότι η εικόνα που αποκομίζει από τα ταξίδια της «είναι πολυσχιδής». Μεταφέροντας εικόνες που την έχουν συγκλονίσει και έχουν αποτυπωθεί στην ψυχή της, κάνει λόγο για «εικόνες απόλυτης φτώχειας, με ανθρώπους ξυπόλυτους και πεινασμένους, χωρίς στέγη, που ζουν κάτω από ένα μεταλλικό στέγαστρο».

Την έχουν συγκλονίσει οι εικόνες πεινασμένων, ξυπόλυτων, ρακένδυτων παιδιών σε Ινδία και Αφρική. «Η Γη ταλανίζεται από τέτοια περιστατικά. Είναι εύλογο οι άνθρωποι να επιθυμούν να ζήσουν ειρηνικά για να μπορούν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Μόνο μέσα από την ειρήνη μπορούμε να οικοδομήσουμε πράγματα. Ενας πόλεμος είναι πάντα καταστροφικός» τονίζει.

Σε κάθε ταξίδι προσπαθεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους, να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, με τη συνδρομή οργανισμών που αναπτύσσουν κοινωνική δράση.

Η κ. Αγγελακούδη δηλώνει λάτρης του Βόλου και του Πηλίου, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Στοκχόλμη, τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο, υπενθυμίζοντας μέσα από τη δράση της ότι είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να οικοδομηθούν η κοινωνική ειρήνη και η αλληλεγγύη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου