ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα πειθαρχικού ελέγχου αιρετών υπέβαλε ο Δήμος Βόλου

αίτημα-πειθαρχικού-ελέγχου-αιρετών-υ-698954

Για τους 12 δημοτικούς συμβούλους που απουσιάζουν σε περισσότερες από τρεις συνεδριάσεις

Αίτημα πειθαρχικού ελέγχου αιρετών για τις παρουσίες τους στο δημοτικό συμβούλιο απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ο Δήμος Βόλου για την περίπτωση των 12 συνολικά δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων «Δρόμοι Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης» και ανεξάρτητων που από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.

Όπως είναι γνωστό, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της δημοτικής αρχής για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, 12 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν εγγράφως ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε μελλοντικές συνεδριάσεις ως «πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας».

Εκτοτε από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων απέχουν οι Ι. Αποστολάκης, Ελένη Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Νατάσα Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς, Ν. Στόικος.

Με το αίτημά του ο Δήμος Βόλου ζητά να ερευνηθεί ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και έκπτωση των δημοτικών συμβούλων που απουσιάζουν σε παραπάνω από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Το παραπάνω έγινε γνωστό από τον ίδιο τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος κατά την ενημέρωση του σώματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υποβάλαμε τα απαραίτητα έγγραφα στην Αποκεντρωμένη για την παράταξη του κ. Σκοτινιώτη, προκειμένου να έρθει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καπούλας που είναι ο επόμενος σε ψήφους στη θέση του κ. Στόικου ή του κ. Παπατόλια. Υποψήφιος με τον κ. Σκοτινιώτη ήταν ο κ. Καπούλας, θα τον καλέσουμε να έρθει να τιμήσει τη Νέα Δημοκρατία», είπε.

Προηγουμένως κοιτάζοντας στα άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μπέος εξέφρασε «παράπονο» στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Μουλά ότι κατάφερε να τους εκτοπίσει «με τέχνη που δεν έχει ούτε ο Μαραντόνα». «Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα παραιτηθώ κι εγώ», είπε ο κ. Μουλάς.

Για τη ΔΕΥΑΜΒ

Ο δήμαρχος έκανε εκ νέου ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ αφήνοντας νέες αιχμές κατά δικαστικών λειτουργών που «συντάχθηκαν με τους νταβατζήδες της πόλης», όπως ανέφερε.

Σημείωσε ότι ο αγώνας έναντι της ΕΡΓΗΛ θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Τον δικαστικό αγώνα και τις θετικές αποφάσεις χαιρέτισε ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχ. Μιτζικός ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα 3,2 εκατ. ευρώ που κατάφερε να πάρει η ΕΡΓΗΛ δόθηκαν βεβιασμένα και παράνομα από τις τράπεζες».

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ για το 2019 που παραμένουν στα ίδια επίπεδα, μετά από σταδιακή μείωση 10% τα τρία προηγούμενα χρόνια, ενώ εγκρίθηκαν και τα νέα τέλη άρδευσης που πλέον προβλέπουν ελκυστικότατα τιμολόγια σύμφωνα με τον πρόεδρο, Στ. Παπαευσταθίου. Ο κ. Μιτζικός υπογράμμισε ότι η άρδευση θα πρέπει να περιέλθει στον Δήμο και άφησε αιχμές ότι με την επιβολή ίδιων τιμολογίων τα ορεινά χωριά που έχουν πηγαίο νερό «επιδοτούν» τα πεδινά. «Πρέπει να γίνει διαχωρισμός», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος υπογράμμισε ότι ναι μεν η μείωση είναι σημαντική αλλά κανείς δεν διασφαλίζει ότι θα συνεχίσει να υφίσταται αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της ανάκτησης του κόστους. «Τότε όμως θα τους έχετε όλους στο μητρώο και θα μπορείτε να αυξήσετε τα τιμολόγια», είπε.

Αλλα θέματα

Εγκρίθηκε επίσης η κατάργηση τριών ειδικών σχολείων με εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο κ. Νάνος αντέδρασε στην απόφαση υποστηρίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν οι δομές και όταν υπάρξουν παιδιά να απορροφηθούν από τα σχολεία.

Τέλος, ορίστηκε νέος πρόεδρος στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ ο κ. Απ. Γαλάτης στη θέση του κ. Γ. Βλιώρα και ο κ. Απ. Ζαρκάδας αντιπρόεδρος στη θέση του Μιχ. Καπουρνιώτη που ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου