ΤΟΠΙΚΑ

Διάσταση απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου

διάσταση-απόψεων-στον-συριζα-για-τον-υ-699008

«Εμπλεξαν» τις γραμμές τους κόμμα και «Μαζί για τον Βόλο» – «Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση πριν τις 15 Δεκεμβρίου» έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πηγές της ΝΕ

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στον Δήμο Βόλου και ποιο πρόσωπο θα «χριστεί» υποψήφιος δήμαρχος. Ενώ η ΝΕ του κόμματος προγραμματίζει να συνεδριάσει μέχρι τέλος της εβδομάδας επικεντρώνοντας τη συζήτηση στο δίδυμο Απ. Παπαδούλη, που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, και Ιάσονα Αποστολάκη, που φέρεται να έχει πρόκριμα σε μία μερίδα στελεχών της Νομαρχιακής και μεταξύ των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, χθες το βράδυ από τους κόλπους της αυτοδιοικητικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» γινόταν διαρροή σε μερίδα του Τύπου ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βόλου Ιάσονα Αποστολάκη.

Αυτό όπως ήταν φυσικό έβαλε «φωτιά» στον κομματικό μηχανισμό, καθώς στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εκδήλωση του Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς» στον Βόλο, δήλωναν άγνοια όταν ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και επισήμαναν ότι «καμία απόφαση δεν θα παρθεί πριν τη συνέλευση της δημοτικής κίνησης στις 15 Δεκεμβρίου».

Για το θέμα αναμένονται εξελίξεις, καθώς πλέον, όπως όλα δείχνουν, η αυτοδιοικητική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» διαφοροποιείται εκ νέου από τη στρατηγική που ακολουθεί η ΝΕ του κόμματος.

Προκειμένου μάλιστα να μην της αποδοθούν ευθύνες ότι «δυναμιτίζει» το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, επικαλείται σε χθεσινή ανακοίνωση – προαναγγελία της συνέλευσης τη συνεργασία με την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους για να επισημάνει ότι είναι μεν υπέρ των συνεργασιών, αλλά «τις συνεργασίες και τους υποψήφιους δημάρχους να τους αποφασίζουν αυτόνομα οι υπαρκτές δημοτικές κινήσεις χωρίς χρίσματα κομματικά» και προσθέτοντας πως «οι επιλογές των κομμάτων μπορεί να υπάρχουν, αλλά την τελική ευθύνη την έχουν οι δημοτικές κινήσεις».

«Στο πλαίσιο αυτό – συνεχίζει η ανακοίνωση – κινηθήκαμε αλλά δεν καταφέραμε το πολύ καλό πολιτικό κλίμα που επικράτησε μεταξύ των παρατάξεών μας και τη θέληση για συνεργασία, να το εκφράσουμε και με κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όχι με δική μας ευθύνη, από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι’ αυτό και υπήρξε μια καθυστέρηση. Η θέλησή μας για συνεργασία παραμένει. Οι προσπάθειες για διεύρυνση θα συνεχιστούν, γι’ αυτό καλούμε σε κοινή πορεία όλους όσοι συμφωνούν ότι ο Βόλος πρέπει να αλλάξει σελίδα, να φύγει αυτή η καταστροφική δημοτική αρχή και να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατία, συμμετοχή, προγραμματισμό για το μέλλον, υπεράσπιση των δημοτικών υπηρεσιών και του περιβάλλοντος. Προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία μας για τις ερχόμενες εκλογές αποφασίσαμε να καλέσουμε συγκέντρωση μελών της παράταξης για την ανάδειξη επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές Κυριακή συνεδρίασε το συντονιστικό της αυτοδιοικητικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» το οποίο μετά από συζήτηση άναψε το «πράσινο φως» για την υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη, ώστε να επικυρωθεί στη συνέχεια στις 15 Δεκεμβρίου από τη συνέλευση της δημοτικής παράταξης στις 18.30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου