ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη σε 1.600 οικογένειες προσφέρει η κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης

στήριξη-σε-1-600-οικογένειες-προσφέρει-η-κ-700163

Περισσότερες από 1.600 άπορες οικογένειες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας είναι εγγεγραμμένες στη λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης Δημητριάδος και ζητούν τη στήριξη της Εκκλησίας για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Τα προβλήματα του κόσμου πολλά και οι ανάγκες διαρκώς αυξανόμενες, χωρίς τέλος, με δεκάδες οικογένειες να εγκλωβίζονται στην αβεβαιότητα της απελπισίας, ζητώντας τη βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας για να τα βγάλουν πέρα.

Η λίστα των αναξιοπαθούν μεγαλώνει διαρκώς, όσο αυξάνονται οι άνεργοι, όσο πολλαπλασιάζονται τα προβλήματά τους, όσο ανεβαίνουν οι δείκτες των ανυπέρβλητων εμποδίων, που καθιστούν εφιαλτική την καθημερινότητα για πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης Δημητριάδος γίνονται αποδέκτες πολλών καθημερινών αιτημάτων για εργασία, στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά, τρόφιμα, χρήματα για να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγείας, θεραπείες ασθενών, τιμολόγια νερού, ρεύματος, το κόστος αγοράς ξύλων ή πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα.

Ο έρανος της αγάπης, που θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου από την τοπική Εκκλησία, έχει ως στόχο τη στήριξη του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος και των πολυάριθμων αιτημάτων για βοήθεια που συσσωρεύονται καθημερινά και αντιμετωπίζονται στον βαθμό του δυνατού.

Η ροή αναξιοπαθούντων είναι καθημερινή στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κέντρου στήριξης οικογένειας. Συνεχής είναι, εξάλλου, η προσέλευση του κόσμου και στους ενοριακούς ναούς, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια, πνευματική και υλική, όσοι την έχουν ανάγκη.

Η παρατεταμένη περίοδος της οικονομικής ύφεσης έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε εκατοντάδες οικογένειες, σε ενήλικες και παιδιά που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα, όπως σχολικά, τρόφιμα για τις καθημερινές τους ανάγκες. Η τοπική Εκκλησία βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη και να αντιμετωπιστούν τα πολυάριθμα προβλήματα, που αυξάνονται διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου