ΤΟΠΙΚΑ

Με επισημότητα στον Βόλο η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων [photos]

με-επισημότητα-στον-βόλο-η-ημέρα-των-εν-710157

Με λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε σήμερα στον Βόλο η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στον Βόλο, με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και αποστράτων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο στην παραλία.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, στην ομιλία της μετά την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο Ελληνικός στρατός καλείται σήμερα σε ένα πολυεπίπεδο πρίσμα να ανταποκριθεί, όχι μόνο σε επίπεδο άμυνας και υπεράσπισης της χώρας, αλλά να αποτίνει έργο κοινωνικής προσφοράς, ανθρωπιστικής βοήθειας, και παράλληλα να συνεπικουρεί στην εξασφάλιση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο, σήμερα που όλα διακυβεύονται και όλα διασαλεύονται».

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, με την δέουσα επισημότητα.

Ο Ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, Διοικητής της Ταξιαρχίας πεζοναυτών και ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «Ο ελληνικός λαός γιορτάζει για τις ένοπλες δυνάμεις του. Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε άξιοι συνεχιστές όλων αυτών οι οποίοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, για την ασφάλεια της Ελλάδος. Το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, της περιοχής του Βόλου, ξεκινώντας από το Βόλο, είναι παντού για την Ελλάδα. Ο πιλότοι των αεροσκαφών, οι πιλότοι των ελικοπτέρων, οι πεζοναύτες είναι παντού και εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας».

Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί, τιμώντας την μεγάλη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου