ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό

ημερίδα-για-την-ενδοσχολική-βία-και-το-710758

Από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και της Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα την «Ενδοσχολική βία και ηλεκτρονικός εκφοβισμός».

Η ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το φλέγον και επίκαιρο θέμα της ενδοσχολικής βίας, αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Θα εξεταστούν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και οι ρόλοι των παιδιών ως θυτών και θυμάτων. Ταυτόχρονα, θα αναφερθούν οι μέθοδοι αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου και οι πρακτικές διαχείρισής του σε σχολικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει και στο φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν γονείς και καθηγητές να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά από τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη ορθή χρήση του διαδικτύου.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 10:00 – 14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, αίθουσα Α, περίπτερο 8 εντός της ΔΕΘ. Ομιλητές της ημερίδας θα είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους, μέλη της Πανεπιστημιακής και σχολικής κοινότητας, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αποτροπή του φαινομένου του bullying σε όλες τις μορφές του.

Ειδικότερα, μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι: Dr. Στυλιανίδης Ευριπίδης Επίκουρος καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρώην Υπουργός Παιδείας, Dr. Παπαπέτρου Σάββας Κοινωνικός Ψυχολόγος, Ερευνητής, Επόπτης Πρακτικής Άσκησης European University, Dr. Τσιναρέλης Γεώργιος visiting professor, εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα», εκπρόσωπος από το Χαμόγελο του Παιδιού», εκπρόσωπος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού κ.α.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Ινστιτούτου, Αντωνοπούλου 127, 1ος όροφος, Βόλος, προκειμένου να παραλάβουν τη δωρεάν τιμητική πρόσκληση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου