ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για την κακοποίηση των γυναικών

εκδήλωση-για-την-κακοποίηση-των-γυναι-710994

Σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο «Domotel Xenia» στον Βόλο

Η «Κακοποίηση γυναικών – Σεξουαλική κακοποίηση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 18.00 – 20.00 στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia Volos».

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος με την επωνυμία Πανθεσσαλική Ενωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και η Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται βασιζόμενη στο βιβλίο «Εύθραυστη Ευτυχία» της Ευφροσύνης Γατή και μέσα από αποσπάσματα του βιβλίου της, θα δοθεί μια εικόνα της σεξουαλικά κακοποιημένης, από την παιδική ηλικία, γυναίκας.

«Για πολλούς η κακοποίηση ταυτίζεται μόνο με τη σωματική βία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Η κακοποίηση έχει πολλές μορφές και τα σημάδια της μπορεί να μη φαίνονται πάνω στο σώμα της γυναίκας, όμως πονάνε εξίσου και είναι ανεξίτηλα στην ψυχή της. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στη μορφή της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών σε όλες τις ηλιακές φάσεις, παιδική, εφηβική, νεανική και ενήλικη» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από το ζώσης σημασίας θέμα. Ποιοι οι λόγοι αύξησης της κακοποίησης; Πού χωλαίνει το πολιτισμικό πλαίσιο σύμφωνα με τις μορφές που παίρνει η κακοποίηση; Τι μέριμνα παρέχεται στη κακοποιημένο κορίτσι ή στην ενήλικη γυναίκα; Πώς μπορεί να προστατεύσει το κοινωνικό πολιτισμικό σύστημα την κακοποιημένη ψυχή;

Πολλά τα ερωτήματα που στοχεύει να απαντήσει η εκδήλωση μέσα από τους ομιλητές που είναι εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Ντένια Αλεξοπούλου ψυχολόγος – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, Δημήτρης Ρούσσος δικηγόρος – διαμεσολαβητής και Ερη Χατζηαγγελάκη αντιπρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου