ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά έργο πνοής στα Καλά Νερά

ξεκινά-έργο-πνοής-στα-καλά-νερά-713151
Μέσα στον Δεκέμβριο βγαίνει ο διαγωνισμός για τον βιολογικό καθαρισμό και τα δίκτυα αποχέτευσης
Ενα έργο πνοής πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα στα Καλά Νερά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στον οικισμό που βρίσκεται πλέον στην τελικής ευθεία της δημοπράτησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, κ. Κ. Λεγαντή, το έργο είναι προϋπολογισμού 7,8 εκατ. ευρώ με φορέα διαχείρισης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριο του έργου τον Δήμο, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
«Αυτή την περίοδο γίνεται επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης σύμφωνα με τον νέο νόμο περί δημοσίων κατασκευαστικών έργων», ανέφερε ο κ. Λεγαντής.
Όπως εκτιμά μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει βγει ο διαγωνισμός και έως τέλος Ιανουαρίου το έργο θα έχει δημοπρατηθεί προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των Καλών Νερών, όπου επίσης θα δημιουργηθεί και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτει η μελέτη, θα απαιτηθούν 26 μήνες για την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης και 24 μήνες για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.

Στην πρώτη φάση του έργου εντάσσεται ο οικισμός Καλών Νερών, ενώ η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Γατζέα, Κορόπη και Αφησσο. «Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων είναι το πρώτο βήμα προκειμένου στη συνέχεια να «κουμπώσουμε» κι άλλους οικισμούς.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς δεν αφορά μόνο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και στην ίδια την προστασία του Παγασητικού», σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεγαντής, σήμερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διάθεση των λυμάτων και κυρίως στην περιοχή των Καλών Νερών όπου υπάρχουν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις και όπου ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αφορά σε 700 άτομα, την τουριστική περίοδο όμως, φθάνει ακόμη και τους 5.000 κατοίκους. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου.

Για το έργο έχει προηγηθεί διαβούλευση προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις και να διασκεδαστούν οι αμφιβολίες μονίμων κατοίκων τόσο για το ενδεχόμενο θορύβου από τη λειτουργία του Βιολογικού όσο και για τις οσμές που θα διαχέονται. Ο μελετητής είχε αναφέρει τότε ότι τα ντεσιμπέλ θα είναι μηδενικά ενώ για το θέμα των οσμών σημείωσε ότι θα τοποθετηθούν τελευταίας τεχνολογίας φίλτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου