ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος από ετοιμόρροπο σπίτι στον Βόλο

κίνδυνος-από-ετοιμόρροπο-σπίτι-στον-β-827860

Προ ημερών κατέρρευσε ολόκληρος τοίχος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας όπου παίζουν παιδιά

Τη στιγμή που θα γίνει το κακό τρέμουν ένοικοι πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Χατζηβασίλη στον Βόλο. Εγκαταλελειμμένο σπίτι δεν έχει μετατραπεί απλώς σε εστία μόλυνσης… Καταρρέει τμήμα – τμήμα με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα ενοίκων, αλλά και μικρών παιδιών που παίζουν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που εφάπτεται με το ετοιμόρροπο σπίτι.

Σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας πριν από λίγες ημέρες κατέρρευσε μέσα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μέρος του τοίχου του εγκαταλελειμμένου σπιτιού που «βλέπει» προς την οικοδομή. «Στο συγκεκριμένο σημείο παίζουν τα παιδιά μας. Τι θα γινόταν αν την ώρα της κατάρρευσης έπαιζαν μικρά παιδιά;», αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο ετοιμόρροπο σπίτι μετά την κατάρρευση του τοίχου έχει ανοίξει ολόκληρη τρύπα. Το σπίτι βρίσκεται ακριβώς στη γωνία στη συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Χατζηβασίλη αλλά δεν είναι «ορατό». Ο λόγος ότι είναι καλυμμένο από κισσό. Από κάτω όμως το σπίτι καταρρέει.

«Η στέγη από μέρα σε μέρα θα πέσει», αναφέρει ένοικος της διπλανής πολυκατοικίας. «Πριν από τρία χρόνια μηχανικοί του δήμου είχαν έρθει για αυτοψία προκειμένου να κριθεί καταδεφιστέο και να βγει άδεια κατεδάφισης. Από τότε δεν είχαμε κανένα νεότερο», αναφέρει ο ένοικος.

Εκτός από τον άμεσο κίνδυνο ακόμη και για την ασφάλεια της κυκλοφορίας σε περίπτωση κατάρρευσης, το εγκαταλελειμμένο σπίτι συνιστά εστία υγειονομικού κινδύνου για την περιοχή και κυρίως για τους ενοίκους της πολυκατοικίας. «Πετάγονται από μέσα από το ετοιμόρροπο σπίτι ποντίκια και κατσαρίδες. Μέχρι και κουφάρια ζώων έχει μέσα», πρόσθετε ο ένοικος της πολυκατοικίας, ζητώντας από τις δημοτικές υπηρεσίες να παρέμβουν για να εξαλειφθεί τόσο ο υγειονομικός κίνδυνος όσο και ο κίνδυνος σε περίπτωση κατάρρευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου