ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ: Επίκαιρα τα αιτήματα της φοιτητικής εξέγερσης του ΄73

παμε-επίκαιρα-τα-αιτήματα-της-φοιτητι-827971

Στη Νέα Ιωνία και ειδικότερα στο πάρκο επί της Λεωφόρου Ειρήνης με Καραμπατζάκη θα πραγματοποιηθεί η φετινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα.

Αυτό ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων και απηύθυναν κάλεσμα σ’ όλους να συμμετέχουν.

«Τα αιτήματα του τότε είναι επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι ΕΒΕ και η νεολαία υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, από την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της υγείας, αλλά και απ’ όλες τις καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών στήριξης του κεφαλαίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θοδωρής Καραγιάννης.

Εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Χωροταξίας, ο πρόεδρος Δημήτρης Χατζηπαναγιωτίδης, τόνισε με τη σειρά του πως «το σύνθημα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, σήμερα αναφέρεται στις ανάγκες των φοιτητών, ενώ το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», είναι επίκαιρο σήμερα που κάποιοι χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου και στήνουν βάσεις στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα».

Τέλος λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σημείωσε πως οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, «με απομόνωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και η ανάπτυξη συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ που θα πορευτούν ενωμένοι και αποφασιστικά, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση» όπως είπε, και προανήγγειλε κλιμάκωση κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα, με αφετηρία την πανεργατική απεργία στις 28 Νοεμβρίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου