ΤΟΠΙΚΑ

«Κάποιοι ονειρεύονται μία νέα ΕΡΓΗΛ»

κάποιοι-ονειρεύονται-μία-νέα-εργηλ-827985

«Κανένα έργο και καμιά πίστωση χάνονται, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου για το έργο ύδρευσης

«Κάποιοι ονειρεύονται μία νέα ΕΡΓΗΛ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν να κινδυνεύει η χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης. Λίγες ώρες μετά τη διαβεβαίωση που έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ότι «υπόθεση ΕΡΓΗΛ επί θητείας μας δεν θα υπάρξει» επανέρχεται με νέα ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι ο εργολάβος θα πρέπει να τιμήσει την υπογραφή του:

«Ο κατήφορος μερίδας του έντυπου και διαδικτυακού Τύπου στην πόλη μας δυστυχώς δεν έχει τελειωμό. Ο εκδότης κάποιων ΜΜΕ συναλλασσόταν με εργολάβους και πολιτικούς μέσω επιταγών, που δίδονταν άγνωστο με ποιο αντάλλαγμα, ένας άλλος, σήμερα, χωρίς την παραμικρή αιδώ και ευαισθησία, μεταλλάσσει τα δικά του ΜΜΕ σε όργανο προβολής και προώθησης των συμφερόντων εργολάβου, που με την πρακτική και τις μεθοδεύσεις του συνιστά, αν αφεθεί χωρίς αντίδραση, απειλή για την εκδήλωση ενός νέου απαράδεκτου φαινόμενου τύπου ΕΡΓΗΛ.

Ως Δημοτική Αρχή Βόλου ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά, χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και λοιπές φιοριτούρες, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την περιουσία του λαού του Βόλου και με κάθε πρόσφορο μέσον θα την υπερασπιστούμε από όσους θεωρούν ότι είναι εύκολο να τη λεηλατήσουν και να την ιδιοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά στο έργο της ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης, και συγκεκριμένα το τμήμα της Νέας Ιωνίας όπου αυτήν την περίοδο υλοποιούνταν, δηλώνουμε ότι είμαστε ανυποχώρητοι στην υποχρέωση του εργολάβου να τιμήσει την υπογραφή του και να προχωρήσει βάσει της συμβατικής του υποχρέωσης, που έχει αναλάβει. Αλλως θα αναλάβει τις ευθύνες που εκ του Νόμου απορρέουν.

Κανένα έργο και καμιά πίστωση χάνονται, όπως επιχειρείται, προς χάριν των εργολαβικών συμφερόντων και σε βάρος της πόλης, να εμφανιστεί, από ένα θλιβερό δημοσίευμα που προδήλως υπαγορεύθηκε, καμία οφειλή προς εργολάβο υπάρχει και όποιος ονειρεύεται μια νέα ΕΡΓΗΛ, με όποια bonus σε βάρος των πολιτών αυτό συνεπάγεται, ματαιοπονεί και εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Η Δημοτική μας Αρχή παραμένει αταλάντευτη στην αρχή της να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, ανεξάρτητα των συμφερόντων που διακυβεύονται, και κάθε προσπάθεια εισβολής στα δημοτικά ταμεία, από άτομα ή ομάδες, με όποιο προσωπείο κατά περίπτωση φέρουν, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε οικτρή αποτυχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου