ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Πηλιορείτη που απείλησε με καραμπίνα δύο εργαζόμενους

καταδίκη-πηλιορείτη-που-απείλησε-με-κ-828207

Καταδικαστική η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου

Απείλησε δύο εργαζόμενους εκχιονιστικού μηχανήματος με κυνηγετική καραμπίνα, με το πρόσχημα ότι με το αλάτι που έριχναν στο οδόστρωμα είχε προκαλέσει ζημιές στο αυτοκίνητό του.

«Καμπάνα» προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 62χρονο Πηλιορείτη για επεισόδιο που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στο Καράβωμα.

Ο 62χρονος φέρεται να απείλησε με το κυνηγετικό του όπλο δύο οδηγούς εκχιονιστικού μηχανήματος ηλικίας 46 και 49 ετών με τους οποίους συνεπλάκη.

Ο 49χρονος οδηγός προσπάθησε να του πάρει το όπλο από τα χέρια, με αποτέλεσμα η κυνηγετική καραμπίνα να εκπυρσοκροτήσει χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ο άλλος εργαζόμενος έσπευσε να καλέσει την Αστυνομία. Εντούτοις, ο 62χρονος προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης. Αντιλαμβανόμενος επικείμενη σύλληψή του πήρε το αυτοκίνητό του και κρύφτηκε στο δάσος.

Προχθές ο 62χρονος ήταν κατηγορούμενος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παράνομη οπλοφορία και απειλή και εξύβριση.

Ο ίδιος δεν ήταν παρών στο Δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ούτε και εκπροσωπούταν από κάποιον δικηγόρο.

Για την απειλή και την εξύβριση η εναντίον του δίωξη έπαυσε, όμως για την παράνομη οπλοφορία καταδικάστηκε. Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή.

Στο δίκη παρόντες ήταν οι δύο οδηγοί του εκχιονιστικού μηχανήματος που περιέγραψαν το επεισόδιο με κάθε λεπτομέρεια.

Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου