ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική εξέταση για ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία Βολιώτισσας

προκαταρκτική-εξέταση-για-ψεύτικο-πρ-828209

Μετά από τη μήνυση 40χρονης για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Αγνωστος δράστης δημιούργησε ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία 40χρονης Βολιώτισσας και τις φωτογραφίες της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει και βέβαια να έχει δώσει και τη συγκατάθεσή της.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος κρύβεται πίσω από το ψεύτικο προφίλ και να κινηθεί η σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Επισημαίνεται ότι ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα έχει γίνει πολύ αυστηρός και σήμερα προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά. Αντιλαμβανόμενη σε κατάσταση σοκ τι έχει γίνει η 40χρονη κατέφυγε στα Δικαστήρια Βόλου. Η μηνύτρια ισχυρίζεται ότι άγνωστο άτομο τη φωτογράφισε σε προσωπικές της στιγμές και ανέβασε τις φωτογραφίες σε ψεύτικο προφίλ που έχει φτιάξει με τα στοιχεία της.

Η ίδια δεν μπορεί να φανταστεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια, ούτε γνωρίζει τα πραγματικά του κίνητρα για να εκθέσει προσωπικές της φωτογραφίες.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να λάβει καταθέσεις προκειμένου να ριχτεί φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν για καταθέσεις η μηνύτρια και κάθε άτομο που διαπιστωθεί ότι φέρει ευθύνη για το ψεύτικο προφίλ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έγινε η δημιουργία του ψεύτικου προφίλ και να ζητήσει όλα τα στοιχεία εκείνου που κρύβεται από πίσω.

Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί εάν πράγματι προκύπτει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση της 40χρονης πήρε τώρα τον δρόμο της Δικαιοσύνης και μάλιστα η εισαγγελική έρευνα διενεργείται σε μία χρονική στιγμή που ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων έχει γίνει πάρα πολύ αυστηρός.

Επισημαίνεται ότι αδικήματα που διαπράττονται μέσω ίντερνετ απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και πιο συχνά την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Τα περισσότερα αφορούν σε εξυβρίσεις και συκοφαντικές δυσφημήσεις, ενώ σε αρκετές υποθέσεις με θύματα κατά κύριο λόγο ανήλικους τα αδικήματα αφορούν σε προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η Εισαγγελία Βόλου χειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλες τις υποθέσεις, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κάθε άλλη αρμόδια Αρχή για τη διαλεύκανση των υποθέσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου