ΤΟΠΙΚΑ

Σειρά δράσεων για το μπάσκετ στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

σειρά-δράσεων-για-το-μπάσκετ-στο-30ο-δημ-829010

Σειρά από δράσεις που θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη φιλοσοφία και τις αρχές του δημοφιλούς αθλήματος του μπάσκετ που έχει χαρίσει στη χώρα μας τις μεγαλύτερες διακρίσεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, θα πραγματοποιηθούν στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2018 – 2019 που είναι αφιερωμένο στο μπάσκετ.

Το συγκεκριμένο έτος επιλέχθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ το 1968 και 35 χρόνων από την άνοδο της Νίκης, της πρώτης θεσσαλικής ομάδας στην Α’ εθνική το 1984. Στη διάρκεια του έτους οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες από τον χώρο του μπάσκετ, αλλά και θα συμμετέχουν σε εργαστήρια που θα τους μυήσουν στο άθλημα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του σχολείου από κλιμάκιο της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, αποτελούμενο από τον κ. Μιχάλη Χατζηδημητρίου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και τους καλαθοσφαιριστές Φρουσκλιά και Κουτίνα, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορία του τμήματος, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Τα παιδιά με ενθουσιασμό συμμετείχαν στα δρώμενα δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι κοντά στην προσπάθεια ανάπτυξης του υγιούς αθλητισμού και ευχαριστώντας τα μέλη της ομάδας για τα δώρα που πρόσφεραν στο σχολείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου