ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχυτική Διδασκαλία: 1.754 μαθητές σε φροντιστήριο στο… σχολείο

ενισχυτική-διδασκαλία-1-754-μαθητές-σε-φρ-829014

Φροντιστήριο… μέσα στο σχολείο με τη λήξη του σχολικού προγράμματος για να μπορέσουν να «δυναμώσουν» στα μαθήματα αναμένεται να κάνουν από αρχές Δεκεμβρίου 1.754 μαθητές Γυμνασίου της Μαγνησίας. Πρόκειται για μαθητές που υπέβαλαν αιτήσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που αφορά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και έρχεται να «ελαφρύνει» τους γονείς από ένα δυσβάστακτο έξοδο, αυτό των φροντιστηριακών μαθημάτων.

Χθες, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη ολοκλήρωσε την καταγραφή των αιτήσεων των μαθητών προκειμένου να οριστούν τα Γυμνάσια του νομού στα οποία θα λειτουργήσουν σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Όπως φαίνεται βάσει των στοιχείων, η πλειονότητα των αιτημάτων προέρχεται από την περιφέρεια της Μαγνησίας, όπου οι μαθητές δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε φροντιστήρια.

Συνολικά 1.754 μαθητές θα παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα μέσα στο σχολείο. Οι 307 έχουν δηλώσει το μάθημα των νέων ελληνικών, οι 366 το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, οι 475 θα παρακολουθήσουν μαθηματικά, οι 325 θα κάνουν φυσική, οι 139 χημεία και οι 142 αγγλικά.

Η πλειονότητα των αιτήσεων αφορά σε μαθητές των «μικρότερων» τάξεων. Για τα νέα ελληνικά οι 140 είναι από την α’ Γυμνασίου, οι 102 από τη β’ και οι 65 από τη γ’, για τα αρχαία οι 192 από την α’, οι 112 από τη β’ και οι 62 από τη γ’, για τα μαθηματικά οι 225 από την α’, οι 145 από τη β’ και οι 105 από τη γ’, για τη φυσική οι 111 από την α’, οι 110 από τη β’ και οι 104 από τη γ’, για τα αγγλικά οι 77 από την α’, οι 31 από τη β’ και οι 34 από τη γ’, ενώ για τη χημεία μαθήματα γίνονται στη β’ και γ’ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 80 και 59 μαθητές αντίστοιχα.

Με βάση τις αιτήσεις ορίστηκαν και τα Γυμνάσια του νομού τα οποία θα λειτουργήσουν ως σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας και η πλειονότητα αφορά στην περιφέρεια του νομού.

Πρόκειται για τα εξής Γυμνάσια: 3ο Βόλου, 7ο Βόλου, 8ο Βόλου, 10ο Βόλου, 2ο Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Μηλεών, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Καναλίων, Στεφανοβικείου, Ν. Αγχιάλου, 1ο Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Αλοννήσου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου