ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στη θρησκευτική πανήγυρη στην Τσαγκαράδα

πλήθος-κόσμου-στη-θρησκευτική-πανήγυ-829659

Μαζική ήταν η παρουσία των πιστών στην υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Αννης στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα, προεξάρχοντος του ιερομονάχου π. Σεραφείμ, αδελφού της ιεράς μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, του π. Σταύρου Σωτηρόπουλου, του π. Στέργιου Τζήμκα, του π. Ιωάννη Αναστασίου και του π. Παναγιώτη Ευσταθίου. Ακολούθησε η περιφορά της ιερής εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, δωρεά της ιεράς μονής Ξενοφώντος μέχρι τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων όπου τελέστηκε Τρισάγιο.

Η οργάνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου προκειμένου να υποδεχτεί τον κόσμο ήταν άρτια. Μοιράστηκαν σε όλους παραδοσιακή φασολάδα, ζεστό τσάι με βότανα του Πηλίου, λιόπουρνο (γκι) και ψητά κάστανα, στοιχεία που ανέδειξαν το πνεύμα της φιλοξενίας των κατοίκων της Τσαγκαράδας.

Ανήμερα της εορτής οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου παραβρέθηκαν στη θεία λειτουργία. Εξαιρετική χαρακτηρίστηκε από τους μαθητές η συνομιλία τους με τον π. Σεραφείμ, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ερωτήσεις των παιδιών στον αγιορείτη μοναχό με φανερή την αναζήτηση γνώσεων σε πνευματικά θέματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου