ΤΟΠΙΚΑ

Συστάθηκε Ακαδημία Γονέων

συστάθηκε-ακαδημία-γονέων-832953

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά

Σημαντικό πρόγραμμα με πολυεπίπεδες ενημερωτικές διαστάσεις αποτελεί το πρόγραμμα Ακαδημίας Γονέων που λειτουργεί για πρώτη φορά στον Βόλο, παράλληλα με τις άλλες Ακαδημίες γονέων που λειτουργούν σε περιοχές της Αττικής.

Το πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την ενημέρωση των γονέων για ζητήματα που αφορούν στα παιδιά τους, υλοποιείται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτός» της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Βόλο, υπό την επιστημονική επιστασία του περιφερειακού συντονιστή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλάδου πληροφορικής δρ. Αλέξανρου Καπανιάρη και του υπεύθυνου του Συμβουλευτικού Σταθμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Πλαγερά.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε προχθές, ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Αντώνης Πλαγεράς ανέφερε ότι το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας, σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια Τετάρτη του μήνα, 17.30 έως 19.30, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα και όπως είπε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και 75 συμμετέχοντες.

Ο Αλέξανδρος Καπανιάρης τόνισε από την πλευρά του ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους γονείς και οι συναντήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη χρονιά με θέματα που σχετίζονται με τους εφήβους, την παραβατικότητα, τον εθισμό στο διαδίκτυο, το αλκοόλ.

Πρόγραμμα συναντήσεων

Η πρώτη συνάντηση με εισηγήτρια την ψυχολόγο Καλλιόπη Αθανασίου, υποψήφια διδάκτορα, είχε ως θέμα την «Προσέγγιση του εφήβου – Σχέση με τους γονείς». Η δεύτερη συνάντηση με εισηγητή τον Αντώνη Πλαγερά, διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 17.00 – 19.00, με θέμα «Ενδοσχολικός εκφοβισμός στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο».

Παράλληλα ο Αλέξανδρος Καπανιάρης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ακαδημίας γονέων θα πραγματοποιηθεί διήμερο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τη μονάδα εφηβικής υγείας, που θα παρουσιαστούν σχετική έκδοση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου