ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτήματα φιλοζωικών σωματείων για τη σύμβαση του Καταφυγίου

ερωτήματα-φιλοζωικών-σωματείων-για-τ-512215

Την απόρριψη της προγραμματικής σύμβασης που συνάφθηκε μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Κοιν. Σ.Επ. ΑΡΓΩ για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων στο Δημοτικό Καταφύγιο των Γλαφυρών, ζητούν από τη Διεύθυνση Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μαγνησίας οι εκπρόσωποι των Φιλοζωικών ομάδων και συλλόγων στο Βόλο.

Οπως υποστηρίζουν, «στη σύμβαση παρατηρούνται ασάφειες και παρανομίες, ενώ δεν προσδιορίζονται ακριβώς οι υποχρεώσεις του Δήμου και της Επιχείρησης ΑΡΓΩ».

Συγκεκριμένα ζητούν από τη Διεύθυνση Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μαγνησίας την απόρριψη της σύμβασης και την επαναδιαπραγμάτευση της παρουσία της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου και του Δικηγόρου των Φιλοζωικών Σωματείων της πόλης, όπως προβλέπεται από το νόμο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προβούν σε λήψη κάθε ένδικων μέσων για την ανατροπή της.

Οι εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Σωματείων αναφερόμενοι στην κατάσταση του κυνοκομείου, επισημαίνουν ότι παρότι η υποδομή είναι καλή ,συχνότατα γίνεται κολαστήριο για τα έγκλειστα ζώα καθώς ο αριθμός των ζώων είναι υπερδιπλάσιος του κανονικού, και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της καθαριότητας και ταυτόχρονα περισυλλογής δύο μόνο φροντιστές.

Τα Σωματεία γνώριζαν ότι η σύμβαση με τους υπάρχοντες φροντιστές έληγε το Δεκέμβριο και περίμεναν ότι με ευκαιρία αυτού του γεγονότος θα μπορούσαν να παρέμβουν μέσω της 5μελούς για την καλυτέρευση των συνθηκών, αναζητώντας την αγαστή συνεργασία με το Δήμο προς όφελος των ζώων, αλλά και της εύρυθμης και σε πλήρη διαφάνεια της λειτουργίας του προγράμματος και των ελεγμένων υιοθεσιών.

Ενας ακόμη από τους φόβους των Σωματείων του Βόλου, είναι ότι ο Δήμος προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, εκχωρώντας κάθε δικαίωμα στην εταιρεία αυτή χωρίς την παρακολούθηση του προγράμματος από την 5μελή Επιτροπή, ενώ επίσης δεν αναφέρεται πουθενά στη σύμβαση η παρουσία ενός οργάνου πέραν των δύο υπαλλήλων του Δήμου και ενός εκπροσώπου της Εταιρείας ΑΡΓΩ.

Τέλος, αναφέρουν ότι πουθενά στη σύμβαση, δεν αναφέρεται η καταλληλότητα των «φροντιστών», κυρίως σε ότι αφορά την περισυλλογή με τη χρήση του βρόγχου, ένα εργαλείο ήδη αποτρεπτικό ως στρεσσογόνο και επικίνδυνο στα χέρια άσχετων προς τη χρήση του.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου