ΤΟΠΙΚΑ

O Αγιασμός των Υδάτων σε Ν.Αγχίαλο και Ιωλκό

o-αγιασμός-των-υδάτων-σε-ν-αγχίαλο-και-ι-512914

Κοινή τελετή αγιασμού των υδάτων και κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου.

Σε συνεργασία του Αντιδημάρχου Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννη Γκουντέλια και των ιερέων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, π. Αντωνίου Χατζημιτούλα και π. Αθανασίου Μπαντέλα αντίστοιχα, μετά το πέρας της λειτουργίας του Μεγάλου Αγιασμού στις δύο εκκλησίες θα τελεστεί την ημέρα των Θεοφανίων η τελετή του αγιασμού των υδάτων στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που βρίσκεται δίπλα στο «τένις κλάμπ», στα όρια των οικισμών Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κάτοικοι των δύο ενοριών με επικεφαλής τους δύο ιερείς θα φθάσουν στη γέφυρα στις 11:15.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς. Στην κοπή της πίτας έχουν προσκληθεί οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ανακασιάς Ρήγας Κάλλης, Αγίου Ονουφρίου Γεώργιος Σχοινάς και Άνω Βόλου Ευτέρπη Παπανδρέου, καθώς και τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, οι φορείς, οι δημότες και οι κάτοικοι των τριών χωριών.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού των υδάτων στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που αποτελεί πρωτοβουλία του τοπικού Αντιδημάρχου, η οποία πέρυσι αγκαλιάστηκε από το σύνολο των δημοτών της Ανακασιάς και του Αγίου Ονουφρίου.

Στα Θεοφάνεια

Στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αγχιάλου το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ωρα 10.25 π.μ.: Πέρας προσελεύσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου των επισήμων.

Ωρα 10.30 π.μ.: Τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού θα σχηματισθεί πομπή με αφετηρία το Ναό του Αγίου Γεωργίου, της οποίας θα προηγούνται τα ιερά λάβαρα και θα ακολουθεί ο κλήρος, οι επίσημοι και ο λαός και η οποία θα διέλθει δια των οδών 30ης Ιουλίου και Ελληνικής Αεροπορίας και θα καταλήξει στην παραλία.

Στο χώρο της παραλίας θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Μετά το πέρας της τελετής, η πομπή, με την ίδια διάταξη, θα επιστρέψει στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου