ΤΟΠΙΚΑ

Χαμηλό… βαρομετρικό στο Πήλιο

χαμηλό-βαρομετρικό-στο-πήλιο-512982

Βαρομετρικό χαμηλό… στο Πήλιο και για την περίοδο των Φώτων. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες του τουριστικού κόσμου, η κίνηση των επισκεπτών για το τριήμερο των Θεοφανείων, δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 70% κι αυτό σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Πορταριά και η Μακρινίτσα.

Μέχρι και χθες, οι κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχειακά καταλύματα, δεν κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Παρά τον καλό καιρό, τις χαμηλές τιμές αλλά και το γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ολόκληρο τριήμερο να απολαύσουν, οι κρατήσεις ήταν περιορισμένες.

Συνολικά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι επισκέπτες δεν ξεπέρασαν τις 3.000 και όσα ξενοδοχεία παρέμειναν ανοιχτά, δεν κατάφεραν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ξενοδόχοι που πόνταραν στην περίοδο των γιορτών για την αποπληρωμή δανείων, επιταγών και άλλων λειτουργικών υποχρεώσεων, αναγκάζονται απλώς να μεταθέσουν για αργότερα τις καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής, από τη στιγμή που μέσα στις γιορτές δεν κατάφεραν να «σηκώσουν κεφάλι».

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου