ΤΟΠΙΚΑ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων μέσα στον Ιανουάριο

νέος-γύρος-κινητοποιήσεων-μέσα-στον-ι-513184

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νέο χαράτσι των 25ευρώ νοσηλίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία του κλάδου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει κινητοποιήσεις αφενός και αφετέρου προγραμματίζει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκο Χαυτούρα, το συγκεκριμένο μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και αποτελεί όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, την «ταφόπλακα» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με αυτό το νέο χαράτσι. Δυστυχώς η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορες μορφές χαρατσιών με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας», σημείωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών.

Συνεχίζοντας μάλιστα ο κ. Χαυτούρας σημείωσε ότι: «ενώ οι παροχές μειώνονται, δυστυχώς επιβάλλονται ολοένα και νέοι φόροι που σκοπό έχουν την είσπραξη εσόδων αντί την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν, αλλά και όλοι μας, ότι έχουμε ευθύνη να αντιδράσουμε σε αυτή την καταστροφική πολιτική».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, το «εισιτήριο» των 25 ευρώ θα πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι, σε περίπτωση που χρειαστεί να εισαχθούν σε νοσοκομείο του ΕΣΥ για νοσηλεία. Εξαιρούνται, ωστόσο, τέσσερις κατηγορίες ασθενών, οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (χρειάζεται ωστόσο η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή του πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ), οι χρόνιοι πάσχοντες από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν, τα άτομα με αναπηρίες που έχουν πιστοποιημένο από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ποσοστό αναπηρίας 80% και ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, για τη νοσηλεία των οποίων είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.

Από το 25ευρο, τα πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου