ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισμα… ρεζερβουάρ με 35 ευρώ

γέμισμα-ρεζερβουάρ-με-35-ευρώ-514751

Το μάξιμουμ 35 ευρώ βενζίνη έβαζαν οι επισκέπτες του Βόλου για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων. Η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη για τα βενζινάδικα, με αποτέλεσμα οι φετινοί τζίροι να είναι αρκετά «συρρικνωμένοι».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων, αλλά και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Βόλου, ανήκουν στο παρελθόν, αναφέρουν οι πρατηριούχοι.Βέβαια, όπως διευκρινίζουν, ολοκληρωμένη εικόνα και απολογισμό των ημερών θα μπορούν να κάνουν μετά τη γιορτή των Φώτων, στην οποία έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους. Ωστόσο, τα μέχρι τώρα στοιχεία ήταν λίγο απογοητευτικά, καθώς εκτιμάται συγκριτικά με πέρυσι μειωμένη κίνηση κατά 30%.

Το κοινό στοιχείο που παρατήρησαν πρατηριούχοι της Μαγνησίας, ήταν ότι οι επισκέπτες δεν «φούλαραν» σε καμία περίπτωση το ρεζερβουάρ τους και προτιμούσαν να τα μισογεμίσουν, από 20 έως 35 ευρώ. Ωστόσο, οι μειωμένοι τζίροι, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οφείλονται και στο γεγονός ότι δεν ήρθαν στην περιοχή οι επισκέπτες που αναμένονταν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης, τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η κίνηση για τις γιορτινές ημέρες δεν ήταν η αναμενόμενη. Εκτιμάμε ότι συγκριτικά με πέρυσι ήταν πεσμένη γύρω στο 30%. Βέβαια πέρα από την περιορισμένη κίνηση, ο τζίρος μας ήταν περιορισμένος, καθώς ο κόσμος έβαζε μειωμένες ποσότητες καυσίμων. Ενδεικτικά, το μάξιμουμ ποσό που διέθεταν για βενζίνη ήταν τα 35 ευρώ. Σαν Σύλλογος πρατηριούχων, θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της κίνησης των γιορτών μετά τα Φώτα», κατέληξε ο κ. Βολιώτης.

Τέλος, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου, η περιορισμένη κίνηση πιθανότατα να οφείλονταν και στο γεγονός ότι φέτος ένα μεγάλο ποσοστό παρέδωσε τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και τράβηξαν μόνιμο χειρόφρενο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου