ΤΟΠΙΚΑ

Στρέφουν το βλέμμα στις εκπτώσεις

στρέφουν-το-βλέμμα-στις-εκπτώσεις-514861

Το βλέμμα της στις χειμερινές εκπτώσεις στρέφει πλέον η εμπορική αγορά του Βόλου. Η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων θα ανοίξει τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οσον αφορά στον απολογισμό των Χριστουγέννων, οι έμποροι μιλούν για επιπλέον μείωση στους τζίρους τους σε ποσοστό 20%, συγκριτικά με πέρυσι. Χαρακτηριστικά, οι έμποροι αναφέρουν ότι η περικοπές των δώρων (σε μισθούς και συντάξεις) φάνηκαν στην αγορά, καθώς ήταν περιορισμένα τα χρήματα που διέθεταν οι καταναλωτές.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, περισσότερες πωλήσεις σημείωσαν τα είδη δώρων, τα παιδικά ρούχα και παιχνίδια και στη συνέχεια ακολούθησαν τα είδη ένδυσης – υπόδησης, τα gadgets, τα καλλυντικά και τα βιβλία.

«Την περίοδο των εορτών ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά και ψώνισε, δηλαδή σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, που ήταν «νεκρή» η αγορά, μπορούμε να πούμε ότι δουλέψαμε, ωστόσο, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, οι τζίροι μας ήταν μειωμένοι», αναφέρει ο πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Βόλου-Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσέλιος, προσθέτοντας ότι από δω και πέρα αναμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις, προκειμένου να δουλέψουν ξανά μετά τις γιορτές.

Σήμερα και αύριο

εορταστικό ωράριο

Το εορταστικό ωράριο στην εμπορική αγορά του Βόλου θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο. Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Αύριο Σάββατο 4 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Κλειστά θα είναι επίσης τα καταστήματα την ημέρα των Θεοφανείων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ενώ από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου η αγορά θα επανέλθει στα κανονικά της ωράρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου