ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχος στα κέντρα διασκέδασης

ελεγχος-στα-κέντρα-διασκέδασης-514872

«Ποδαρικό» στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης του Βόλου, θα κάνουν φέτος… ελεγκτικά κλιμάκια της εφορίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, κλιμάκια ελέγχου της τοπικής Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, αναμένεται να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους, δίνοντας έμφαση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κόβονται αποδείξεις. Παράλληλα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε επίπεδο ανασφάλιστης εργασίας.

Οι προληπτικοί έλεγχοι που πέρασαν από το ΣΔΟΕ στις Οικονομικές Υπηρεσίες, θα γίνονταν κανονικά μέσα στις γιορτές. Στόχος ήταν τα πρώτα κλιμάκια ελέγχου να βγουν στα νυχτερινά καταστήματα, στην εκπνοή του παλιού χρόνου.

Ομως το σαφάρι ελέγχων στα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν αναβλήθηκε, αφού στην τοπική Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, δεν είχε κοινοποιηθεί απόφαση για την παράταση του ωραρίου των υπαλλήλων, προκειμένου να μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους και πέρα από τις δέκα το βράδυ.

Τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν στα κέντρα διασκέδασης κύλησαν χωρίς… απρόοπτα στο Βόλο, εν αντιθέσει με την Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 25%, από κλιμάκια ελέγχου που εμφανίζονταν στα νυχτερινά κέντρα ως θαμώνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε χθες στην τοπική ΔΟΥ και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρώτοι έλεγχοι. Σήμερα αναμένεται να συσταθούν κλιμάκια προληπτικού ελέγχου, τα οποία θα… νυχτοπερπατήσουν.

Θα γίνουν έλεγχοι σε καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, για να διαπιστωθεί αν κόβονται αποδείξεις και αν αποδίδεται σωστά ο Φ.Π.Α., καθώς επίσης και για τη διαπίστωση τυχόν κρουσμάτων «μαύρης» εργασίας.

Πήραν ανάσα

Οι καταστηματάρχες εστίασης πάντως, πήραν… ανάσα μέσα στις γιορτές. Ειδικά για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, στα κέντρα διασκέδασης δεν έπεφτε ούτε… καρφίτσα, με τους ιδιοκτήτες, να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την κίνηση, μολονότι η κατανάλωση δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Τελευταίο «καλό» Σαββατοκύριακο για τη διασκέδαση αναμένεται να είναι το ερχόμενο, με αφορμή τη Γιορτή των Φώτων. Εκπρόσωποι του κλάδου, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την περίοδο μετά τα Φώτα, οπότε και η κίνηση αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου