ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης παιδοφιλος 53 ετών σεσημασμένος συνελήφθη στην Αθήνα

βολιώτης-παιδοφιλος-53-ετών-σεσημασμέν-516538

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου, με καταδίκη στο παρελθόν για αποπλάνηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση

Παραμονές Χριστουγέννων είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω σε καφετέρια στο Βύρωνα, τη στιγμή που «κατέβαζε» σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Στις 31 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, «για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η ταυτότητά του αποκαλύπτει ότι ο 53χρονος, πίσω από τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων μέσω διαδικτύου, υπόθεση που χειρίστηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι από το Βόλο.

Πρόκειται για τον Παππά Μιχαήλ του Γεωργίου και της Δωροθέας, ο οποίος γεννήθηκε στις 23.08.1960 στο Βόλο Μαγνησίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Ο 53χρονος είχε στο παρελθόν συλληφθεί και καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.

Είχε μάλιστα και το δικό του σύστημα, προκειμένου να χάνονται τα ίχνη του… Μετακινούνταν σε διαφορετικά, κάθε φορά, καταστήματα – καφετέριες και συνδεόταν στο διαδίκτυο από την ασύρματη σύνδεση κάθε καταστήματος, προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του.

Μετά τον εντοπισμό του από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του για κατοχή και διακίνηση, μέσω διαδικτύου, «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το ηλεκτρονικό «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται στο πλαίσιο στοχευμένων και εκτεταμένων διαδικτυακών ερευνών, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών, που διακινούν αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Στο πλαίσιο των ερευνών και μετά από έκδοση σχετικών διατάξεων από τις εισαγγελικές αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος, για το χρονικό διάστημα από 1/11 έως και 19/12/2013, με τη χρήση τουλάχιστον 22 διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 270 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2013 σε καφετέρια στον Βύρωνα, ο 53χρονος εντοπίστηκε να «κατεβάζει» σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί Η/Υ και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 53χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο παρελθόν (2005) έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Τα στοιχεία ταυτότητας, καθώς και φωτογραφίες του 53χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012 και 210-6476464, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] και [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου