ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά 10.000 ρούχων σε απόρους

προσφορά-10-000-ρούχων-σε-απόρους-516991

Συγκινητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής 10.000 είδη ένδυσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ισάριθμων αναξιοπαθούντων από όλη την Ελλάδα. Το δραστήριο Σωματείο της περιοχής μας έχει δημιουργήσει έναν πρότυπο χώρο για την αποθήκευση των ρούχων, που στέλνονται σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν αιτήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της εορταστικής περιόδου.

Τα ρούχα είναι κατανεμημένα κατά μέγεθος, προκειμένου να δοθούν σε ενήλικες και παιδιά, στην περιοχή μας, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Ξάνθη και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. Στο μεταξύ, πληθαίνουν διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια κι όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, Λάμπρος Παρασκευάς, «τα ρούχα είναι προσφορά από μέλη του Συλλόγου και συμπολίτες. Όταν τους περισσεύουν κάποια ρούχα και δεν χρησιμοποιούνται πλέον, είτε διότι είναι εκτός μόδας είτε διότι δεν τους εξυπηρετούν πλέον, εμείς τα διαθέτουμε εν συνεχεία σε οποιονδήποτε τα έχει ανάγκη».

Είναι εντυπωσιακό, παράλληλα, το γεγονός ότι άνθρωποι που κάποτε τροφοδοτούσαν με ρούχα τους απόρους, σήμερα ζητούν οι ίδιοι ρούχα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς έχουν περιέλθει πλέον σε δεινή οικονομική θέση. «Ανθρωποι που τρία χρόνια πριν μας έφερναν ρούχα, σήμερα ζητούν ρούχα για να καλύψουν τις ανάγκες τους», υπογραμμίζει ο κ. Παρασκευάς.

Μεγαλύτερη ζήτηση σημειώνεται στα παιδικά ρούχα και για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων, έχει εφαρμοστεί το σύστημα της εναλλακτικότητας, σύμφωνα με το οποίο γονείς ανταλλάσουν τα ρούχα των παιδιών τους που έχουν πλέον μεγαλώσει, με ρούχα για παιδιά της ηλικίας τους. «Οι γονείς αφήνουν τα ρούχα που δεν ταιριάζουν πλέον στα παιδιά τους, και παίρνουν ρούχα που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου «Μάγνητες τυφλοί».

Το ίδιο Σωματείο αναπτύσσει πολυεπίπεδο έργο προσφοράς, αντιμετωπίζοντας με δυνατά αισθήματα αλληλεγγύης το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχεται ουσιαστική στήριξη σε 156 οικογένειες, στις οποίες προσφέρονται είδη ένδυσης και διατροφής και παράλληλα καλύπτονται με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περί τις 33 άπορες οικογένειες, χάρη στο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο ίδιος Σύλλογος. Όπως εξηγεί ο κ. Παρασκευάς, «συμβάλλουμε όλοι μας, από το ταμείο αλληλεγγύης και προσφέρουμε ο καθένας ένα μέρος από τη σύνταξή του, ή από το μισθό του, έχοντας παράλληλα τη συνδρομή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, οι οποίοι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».

Επίσης, έχει δημιουργηθεί και δανειστική βιβλιοθήκη με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το βιβλίο της αρεσκείας τους. Με πνεύμα συλλογικότητας αναπτύσσουν σημαντικές πρωτοβουλίες οι «Μάγνητες τυφλοί», υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με πνεύμα συνεργασίας επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου