ΤΟΠΙΚΑ

Σήμα κινδύνου φαρμακοποιών για αιθαλομίχλη

σήμα-κινδύνου-φαρμακοποιών-για-αιθαλ-517022

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι φαρμακοποιοί του Βόλου για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, τονίζοντας ότι ευθύνεται για την αύξηση των αλλεργιών που σχετίζονται τόσο με τα μάτια, όσο και με το αναπνευστικό σύστημα.

Μάλιστα, φαρμακοποιοί του Βόλου αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έλλειψη σε συγκεκριμένο εισπνεόμενο φάρμακο, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως αναφέρουν φαρμακοποιοί της πόλης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός που τις ημέρες που η αιθαλομίχλη ξεπερνάει τα όρια, αυξάνεται η ζήτηση του κόσμου σε εισπνεόμενα φάρμακα αλλά και κολλύρια.

Για την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης έχει πραγματικά προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα προκαλεί αλλεργίες, ενώ παράλληλα ερεθίζει τα μάτια, τη μύτη και τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την πρόκληση ερεθιστικής επιπεφυκίτιδας, ρινίτιδας, παροξυσμών βρογχικού άσθματος και γενικότερα την επιδείνωση της κατάστασης υγείας των ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού με συνέπειες έως και πολύ σοβαρές για την υγεία των πασχόντων και μη».

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών που προκαλεί η αλόγιστη χρήση τζακιών με καύση κατάλληλων υλικών, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη σε συγκεκριμένο εισπνεόμενο φάρμακο, ενώ παράλληλα τις ημέρες που η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη αυξάνεται η ζήτηση του κόσμου σε κολλύρια και εισπνεόμενα φάρμακα.

«Η κοινωνία δεν περιμένει να ακούσει δηλώσεις από τους αρμόδιους, αλλά περιμένει να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καίει τα τζάκια. Δυστυχώς σήμερα η πολιτεία έχει παραμελήσει την υγεία του ανθρώπου. Πέρσι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας είχε προβεί σε διαμαρτυρία για το θέμα της αιθαλομίχλης και φέτος σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο», καταλήγει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου