ΤΟΠΙΚΑ

Ποντάρουν στα Φώτα

ποντάρουν-στα-φώτα-517046

Τις ελπίδες τους στο τριήμερο των Φώτων εναποθέτει ο τουριστικός κόσμος του Βόλου και του Πηλίου, που είδε φέτος την Πρωτοχρονιά τον Αη Βασίλη να προσπερνά με το έλκυθρό του την περιοχή.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 70%. Εξαίρεση αποτέλεσαν ξενοδοχειακά καταλύματα υψηλών κατηγοριών στο Βόλο και δημοφιλείς προορισμοί του Πηλίου, όπως η Πορταριά και η Μακρινίτσα.

Η αίσθηση όμως ήταν ότι η τουριστική κίνηση, που ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας, ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τη γιορτή των Χριστουγέννων, παρά τις χαμηλές τιμές που κράτησαν οι ξενοδόχοι και τα ρεβεγιόν που διοργάνωσαν για να γιορτάσουν οι επισκέπτες της περιοχής την υποδοχή του νέου έτους. Από το σύνολο των 2.000 κλινών που έμειναν ανοιχτές για τη γιορτινή περίοδο, εκτιμάται ότι για την Πρωτοχρονιά, δεν γέμισαν περισσότερα από 1.400 κρεβάτια. Αρκετά ήταν τα ξενοδοχεία που έλαβαν εγκαίρως τα μηνύματα και δεν άνοιξαν καθόλου για τις γιορτές.

Το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται ότι δέχθηκε η Τσαγκαράδα και γενικά η περιοχή του ανατολικού Πηλίου, όπου η κίνηση ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, οι χαμηλές τιμές των δωματίων και αντίστοιχα τα χαμηλά ποσοστά πληρότητας, δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους στους ξενοδόχους. Υπάρχει προβληματισμός πώς θα καλυφθούν ακόμη και τα λειτουργικά έξοδα της γιορτινής περιόδου.

Πλέον οι όποιες ελπίδες εναποτίθενται στη γιορτή των Φώτων. Το γεγονός ότι φέτος τα Θεοφάνεια «πέφτουν» Δευτέρα και άρα υπάρχει στη διάθεση των εκδρομέων ένα ολόκληρο τριήμερο, αναπτερώνει το ηθικό του τουριστικού κόσμου. Ήδη αρκετοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και υπάρχουν προκρατήσεις στα ξενοδοχεία για το ερχόμενο τριήμερο. Ωστόσο ακριβέστερη εικόνα αναμένεται από αύριο, οπότε και οι ξενοδόχοι περιμένουν τα τηλέφωνά τους να αρχίσουν να χτυπάνε.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου