ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στη ΒΙΣ

κλιμάκωση-των-κινητοποιήσεων-μέχρι-τ-517170

Στην πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα εισέρχονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη χαρτοβιομηχανία ΒΙΣ, ενάντια στη μονομερή απόφαση της Εταιρείας να κόψει το επίδομα γάμου (10%).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους και το σωματείο, η εταιρεία «συνεχίζει προκλητικά να επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαλλαξία, εμμένοντας στην πρωτοφανή της απόφαση», γι’ αυτό οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να το απαντήσουν αγωνιστικά, ανανεώνοντας, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, τον προειδοποιητικό κύκλο των τρίωρων στάσεων εργασίας, που, πλέον, αποκτούν μορφή διαρκή και επαναλαμβανόμενη.

Συγκεκριμένα, σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε χθες και μετά από μυστική ψηφοφορία, αποφασίστηκε η συνέχιση των τρίωρων στάσεων μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου (από 11.00 – 14.00 για την πρωινή βάρδια, 19.00 – 22.00 για την απογευματινή και 13.00 – 16.00 για τους εργαζόμενους που έχουν άλλο ωράριο).

Επίσης, η Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου και για κλιμάκωση, αν χρειασθεί, των κινητοποιήσεων, με τη μετατροπή τους σε 24ωρες απεργίες. Το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, που, με αποκλειστική ευθύνη της Εταιρείας, έχει διαταράξει το ομαλό κλίμα μέσα στο εργοστάσιο, απευθύνει ύστατη έκκληση προς τη Διοίκηση της ΒΙΣ να πάψει να συμπεριφέρεται αυταρχικά και να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση, ενώ όπως τονίζεται «σε διαφορετική περίπτωση, το Σωματείο προειδοποιεί ότι ο αγώνας των εργαζόμενων θα συνεχισθεί έως ότου καμφθεί η αδιαλλαξία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου