ΤΟΠΙΚΑ

Πανικός στις Εφορίες του Βόλου

πανικός-στις-εφορίες-του-βόλου-517244

Πολιορκήθηκαν από εκατοντάδες δημόσιους υπαλλήλους, που έσπευσαν να κάνουν αίτηση για επιστροφή του ειδικού τέλους αλληλεγγύης

Mία είδηση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από δικηγόρο της Αθήνας που υποστήριζε ότι παρακρατήθηκε δύο φορές η εισφορά με το ειδικό τέλος αλληλεγγύης, για τα έτη 2011 και 2012 από τους δημόσιους υπαλλήλους, δημιούργησε… πανικό χθες το πρωί στις Εφορίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αφήνοντας έτσι σε δεύτερη μοίρα την αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών Ι.Χ και δικύκλων που εις μάτην περίμεναν την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και την παράδοση των πινακίδων.

Λίγο μετά τις 10.30 χθες το πρωί οι δύο Εφορίες, όταν διαδόθηκε η είδηση, πολιορκήθηκαν από εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους που έσπευσαν να καταθέσουν τη σχετική αίτηση για την επιστροφή της εισφοράς που… «διπλοπληρώθηκε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν τόσοι πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, που η διοίκηση της Εφορίας στο Βόλο, αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας, για να προστατέψει τους υπαλλήλους από τον κόσμο, που δημιούργησε το αδιαχώρητο σε όλους τους διαδρόμους του κτιρίου της ΔΥΟ στην οδό Ξενοφώντος. Ίδια εικόνα είχαμε και στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.

Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής που παρατηρήθηκε ήταν το γεγονός ότι μολονότι η χθεσινή ημέρα ήταν ημιαργία για το Δημόσιο και οι όποιες συναλλαγές με το κοινό ήταν προγραμματισμένες να κλείσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Βόλου παραλάμβαναν τις αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για… επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Μία επιστροφή που, όπως δήλωσε η προϊσταμένη της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Μελίνα Κομπορόζου, μάλλον θα αποδειχθεί χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς από μία πρώτη εξέταση διαφαίνεται ότι είναι οι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του δικηγόρου της Αθήνας που ανάρτησε την επίμαχη είδηση στο Διαδίκτυο, προκαλώντας… πανικό στις Εφορίες της Μαγνησίας και προφανώς και της υπόλοιπης χώρας. Ε

ίναι χαρακτηριστικό πως μόνο από το ΙΚΑ έσπευσαν εκατό περίπου υπάλληλοι να καταθέσουν τη σχετική αίτηση, ενώ εκατοντάδες, σύμφωνα με την κ. Κομπορόζου, ήταν αυτοί που έκαναν έφοδο στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Βόλου Χρ. Τσαμπρινός, εμφανώς ενοχλημένος από τις χθεσινές εικόνες που διαδραματίστηκαν μπροστά από τα γκισέ των υπηρεσιών, διερωτήθηκε: «Το κράτος δεν έπρεπε να μας προστατέψει; Δεν έπρεπε να βγάλει μία ανακοίνωση που να διαψεύδει την είδηση που… έσπειρε τον πανικό;».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου