ΤΟΠΙΚΑ

Stop στις παρακρατήσεις των επιδοτήσεών τους

stop-στις-παρακρατήσεις-των-επιδοτήσεών-517472

«Ανάσα» πήραν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες από τις πωλήσεις κρεάτων εν όψει των εορταστικών ημερών, ωστόσο, όπως αναφέρουν, δεν πρόλαβαν να χαρούν, καθώς από το επιπλέον ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν, έγιναν ξανά παρακρατήσεις από τις τράπεζες.

Προκειμένου να σταματήσει η τακτική των τραπεζών να παρακρατούν τις επιδοτήσεις για χρέη που έχουν οι κτηνοτρόφοι από δάνεια, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αλμυρού κ. Γιάννης Γκρίνιας, μαζί με άλλους συναδέρφους, συναντήθηκαν με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των παρακρατήσεων, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίνιας τόνισε: «Τις ημέρες που μας πέρασαν καταφέραμε να δουλέψουμε από τις πωλήσεις κρεάτων, αλλά με αυτά τα χρήματα δεν μπορούμε να βγάλουμε τα σπασμένα της προηγούμενης περιόδου. Σαν κλάδος αυτό που μας απασχολεί περισσότερο τη δεδομένη στιγμή είναι να σταματήσει η τακτική των παρακρατήσεων από τις τράπεζες, από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουμε. Τις προηγούμενες μέρες κάναμε παρέμβαση σαν κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας σε στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Ως «ανάσα» για τον κλάδο χαρακτήρισε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας κ. Χαρούλας Διβάνη, τα χρήματα που έλαβαν από τις πωλήσεις κρεάτων εν όψει Χριστουγέννων.

Οσον αφορά τις τιμές των κρεάτων που πουλούσαν οι παραγωγοί της Μαγνησίας, για τις εορταστικές ημέρες, όπως επισημαίνουν, ήταν συγκρατημένες. Η τιμή παραγωγού για το αρνάκι διαμορφώθηκε από 5,00 ευρώ το κιλό μέχρι τα 5,40 ευρώ το κιλό και η τιμή στο κατσικάκι έφτασε τα 6,00 ευρώ το κιλό. Οι τιμές, όπως σημειώνουν οι κτηνοτρόφοι, κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, τη στιγμή που το κοστολόγιο συντήρησης των μονάδων τους έχει αυξηθεί.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου