ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google αρχίζει να πληρώνει εκδότες για τις ειδήσεις που παίρνει

η-google-αρχίζει-να-πληρώνει-εκδότες-για-τις-20207

H εταιρεία θα πληρώνει για «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρός της. Σε ποιες χώρες θα ξεκινήσει η υπηρεσία αργότερα φέτος. Σημαντική επιχειρηματική αλλαγή για τον τεχνολογικό γίγαντα.

Η Google της Alphabet θα αρχίσει να πληρώνει επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης που εμφανίζονται σε υπηρεσία ειδήσεων, η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Η κίνηση σηματοδοτεί μία σημαντική επιχειρηματική αλλαγή για τη μηχανή αναζήτησης μετά από χρόνια πίεσης των μέσων ενημέρωσης και των ρυθμιστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συμφωνίες αδειοδότησης θα ξεκινήσουν σε τρεις χώρες και η Google είναι σε συνομιλίες με εκδότες σε ακόμη έξι, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη.

Η υπηρεσία θα εμφανίζει ειδήσεις από επιλεγμένους εκδότες. Ο Brad Bender, αντιπρόεδρος της Google, έγραψε σε ανάρτηση ότι η εταιρεία θα πληρώνει για «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο». Η Google δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους ή πότε θα ξεκινήσει η νέα υπηρεσία.

Εδώ και χρόνια, οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν επικρίνει την Google και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες για τη μεταχείριση των ειδησεογραφικών άρθρων και την ψηφιακή διαφήμιση. Η νέα υπηρεσία της Google θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Βραζιλία, τρεις χώρες όπου η εταιρεία αντιμετώπισε καταγγελίες ανταγωνισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου