ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ερχεται το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα

ερχεται-το-πρώτο-ξενοδοχείο-στο-διάστ-357278

Μια αμερικανική εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη που θα κατασκευάσει ένα τεράστιο ξενοδοχείο για τους τουρίστες, που θέλουν να πάρουν μια γεύση από τη ζωή πέρα ​​από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Το Ιδρυμα Gateway σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν περιστρεφόμενο διαστημικό σταθμό, που θα παράγει διαφορετικά ποσοστά τεχνητής βαρύτητας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τα καταλύματα αυτά θα είναι προσανατολισμένα προς τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τη ζωή στο διάστημα, αλλά με την πολυτέλεια και την άνεση ενός ξενοδοχείου.

Οι δραστηριότητες εντός της πρωτοποριακής ξενοδοχειακής μονάδας θα περιλαμβάνουν μπάσκετ με χαμηλή βαρύτητα, τραμπολίνο με χαμηλή βαρύτητα και αναρρίχηση σε βράχο.

Οι κατασκευαστές της παρομοιάζουν την εμπειρία του ταξιδιού με μια κρουαζιέρα ή με το Disney World, καθώς θα διαθέτει επίσης εστιατόρια, μπαρ, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ο διαστημικός σταθμός Φον Μπράουν θα περιλαμβάνει ιδιόκτητες μονάδες που χρησιμοποιούνται για βίλες, ξενοδοχεία ή εμπορικές δραστηριότητες, καθώς και κρατικές μονάδες που θα χρησιμοποιούνται για έρευνα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το 2025 με 100 τουρίστες να επισκέπτονται το ξενοδοχείο εβδομαδιαία. Ενώ μόνο οι πλούσιοι θα είναι σε θέση να πληρώσουν το διαστημικό ταξίδι στην αρχή, ο απώτερος στόχος είναι να γίνει μια εμπειρία ανοιχτή σε όλους.

Το Ιδρυμα Gateway δεν είναι η μόνη εταιρεία που στοχεύει να διευρύνει την ευκαιρία για ταξίδια στο διάστημα. Τον Ιούνιο, η NASA ανακοίνωσε ότι ελπίζει να ανοίξει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ιδιωτικούς αστροναύτες έως το 2020.

Πηγή: ABC

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου