ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το μέλλον έφτασε: Κινητά χωρίς κουμπιά, καλώδια και κάρτες SIM [εικόνες]

το-μέλλον-έφτασε-κινητά-χωρίς-κουμπιά-642062

Η τεχνολογία τρέχει με χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Τα κινητά τηλέφωνα ως καθημερινό χρηστικό αντικείμενο για δισεκατομμύρια κόσμο στον πλανήτη είναι από τα πρώτα που ενδιαφέρουν τις μεγάλες εταιρίες αναφορικά με την εξέλιξη τους. Και να που φτάνουμε κοντά στην ημέρα που το κινητό τηλέφωνο δεν θα έχει κουμπιά, καλώδια και κάρτες SIM.

Αυτό ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε η κινεζική εταιρεία «Meizu». Ο 11ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο της «Zero». Το κινητό χωρίς καμία οπή, καμία υποδοχή. Αδιάβροχο και ανθεκτικό.
Ούτε θύρες σύνδεσης, ούτε καλώδια, ούτε καν ηχεία! Πως θα γίνει όλο αυτό…; O ήχος βγαίνει απευθείας από την οθόνη 5,99 ιντσών OLED, η οποία μεταξύ άλλων έχει ενσωματωμένο σύστημα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και selfie camera για αναγνώριση των χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη ώστε να «ξεκλειδώνει» με ασφάλεια.

Η φόρτιση του γίνεται ασύρματα, οπότε καλώδια… τέλος. Μάλιστα, οι Κινέζοι της «Meizu» υπόσχονται γρήγορη φόρτιση με αυτό τον τρόπο. Η κάρτα SIM θα είναι ενσωματωμένη ήδη στο κινητό ή δεν θα έχει και καθόλου αφού υποστηρίζει την πρωτοπόρα τεχνολογία eSIM.

Τέλος διαθέτει το «Ζero» virtual κουμπιά στο πλάι, τα οποία όμως στέλνουν μικρές δονήσεις στα δάκτυλα του χρήστη, όταν αυτός το ανοίγει ή ανεβάζει την ένταση. Όσο για τον επεξεργαστή, αυτός θα είναι ο Snapdragon 845, σύμφωνα και με την εκτενή ανάλυση του «engadget».

Η ανάλυση της οθόνης θα φτάσει τα 1080×2160 pixels και θα υπάρχει ο ισχυρός επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 845oC. Η κάμερα θα έχει 12MP και θα υπάρχει και μία δεύτερη 20MP μαζί με μία selfie κάμερα των 20MP.

Μέχρι στιγμής η διαθεσιμότητα του είναι πολύ περιορισμένη στην Κίνα. Διότι δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή eSIM. Οπότε θα χρειαστεί καιρό για να το δούμε και στα… μέρη μας, από αρκετές εταιρίες.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο του κινέζικου κινητού:

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου