ΣΤΙΒΟΣ

Πρωτιά της βολιώτισσας Καρακατσάνη στα Τρίκαλα

πρωτιά-της-βολιώτισσας-καρακατσάνη-σ-605952

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου έγινε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιές στα Τρίκαλα, σε μια καλυμμένη από χιόνι πίστα και αρχικά υπό χιονόπτωση, που στην πορεία σταμάτησε, ενώ το κέντρο της διαδρομής μετατρεπόταν σταδιακά σε λάσπη.

Στα 8χλμ. γυναικών που έγιναν παράλληλα με τα 6χλμ. νέων γυναικών, σχετικά γρήγορα πήρε την πρωτοπορία η Βολιώτισσα Αναστασία Καρακατσάνη, με την προπορευόμενη των νέων Μιχαέλα Φιάσκα μαζί της.

Πιο πίσω, ένα γκρουπ με την περσινή νικήτρια Ανθή Κυριακοπούλου, τις καλύτερες μαραθωνοδρόμους πέρυσι Ελευθερία Πετρουλάκη και Γκλόρια Πριβιλέτζιο (που ετοιμάζονται για τον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ), καθώς και την Κατερίνα Δόβρου από την κατηγορία νέων και λίγο μετά η Στεφανία Λεοντιάδου με τη νέα, νικήτρια πέρυσι της κατηγορίας, Ισαβέλλα Κοτσαχείλη.

Η Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) κέρδισε άνετα στις νέες, ενώ και η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Γλυφάδας) δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει την 1η θέση και να κερδίσει για πρώτη φορά στις γυναίκες – το 2011 είχε κερδίσει στις νεανίδες – ενώ 2η τερμάτισε η Πετρουλάκη και 3η η Κυριακοπούλου.

Μέσω διαδικτύου η Βολιώτισσα αθλήτρια αφιέρωσε τη νίκη στον θείο της που έφυγε από τη ζωή αναφέροντας: «Για σένα θείε μου, που μας προσέχεις όλους από εκεί ψηλά και ξέρω πόσο στενοχωριόσουν κάθε χρόνο που δεν κέρδιζα αυτό τον αγώνα! Δεν περίμενες λίγο να σε κάνω χαρούμενο. Αργησα, αλλά τα κατάφερα! Μου λείπεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου