ΣΤΙΒΟΣ

Αυλαία στον Νοέμβριο με επιτυχίες

αυλαία-στον-νοέμβριο-με-επιτυχίες-703685

Μία ακόμη βδομάδα γεμάτη από αγώνες πέρασε για τους δρομείς του ΣΔ Βόλου, ενώ η συνέχεια δεν θα είναι καθόλου διαφορετική, καθώς και ο Δεκέμβριος θα συνεχιστεί για τον Σύλλογο εξίσου δυναμικά.

Ισχυρή παρουσία είχε για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου στον Παλαμά και τον 15ο Τιτάνιο Δρόμο. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων 2ος με 35.46 τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου. Ακολούθησαν 17ος ο Νίκος Ορφανός (3ος στη κατηγορία του) και ο Γιάννης Καζανίδης. Στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων αγωνίστηκαν οι Γιάννης Κουτσαυτίκης, Γιώργος Μπατζιώρας, Αριστομένης Μακρής, Δήμητρα Κωστή.

Συνέχεια στις επιτυχημένες εμφανίσεις έδωσε η Ελένη Πρατσή την Κυριακή, καθώς τερμάτισε με χρόνο 21.47, 2η στη γενική κατάταξη γυναικών και 20ή στο σύνολο στον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου Αφροδίτης. Η διοργάνωση έγινε στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Πάφο και αποτελεί τον ιστορικότερο Ημιμαραθώνιο της Μεγαλονήσου. Η αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Βόλου έτρεξε επίσης στις 11 Νοεμβρίου στον παράλληλο αγώνα 10 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου Κωνσταντινούπολης και τερμάτισε 6η στη γενική κατάταξη γυναικών με χρόνο 44.24.

Σε δύο αγώνες έτρεξε το Σαββατοκύριακο η Βάσω Τασιώνη. Το ξεκίνημα έκανε το Σάββατο το πρωί με τον αγώνα βουνού «8ος Δρόμος του Τσίπουρου» που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και διεξήχθη σε απόσταση 15.700 μέτρων (συνολική υψομετρική ανάβαση 450 μέτρα) στο Ροδοχώρι Νάουσας. 24 ώρες μετά η Βάσω Τασιώνη έτρεξε και στον 2ο Ημιμαραθώνιο «Στα μυστικά του Βάλτου» (21,1 χιλιόμετρα) στη Κρύα Βρύση Πέλλας.

Η συνέχεια

Αυτό το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα γίνει το Ultra Trail Pelion απόστασης 80 χιλιομέτρων και οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Από τον ΣΔ Βόλου θα τρέξουν στον αγώνα η Μάρθα Ξηροφώτου, ο Κώστας Τσουράπας και ο Θανάσης Αλεξίου. Την επόμενη μέρα θα γίνει ο παράλληλος αγώνας 10 χιλιομέτρων Centaur Hunter Secrets -Portaria running tour και μέλη του ΣΔΒ θα τρέξουν και θα ενισχύσουν τον αγώνα.

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς, όπως είναι ο Ultra Trail Pelion, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τους εθελοντές. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου θα προσφέρει έμπρακτα τη βοήθεια στο Ultra Trail Pelion και θα αναλάβει να στελεχώσει τον σταθμό της Αλυκόπετρας με 10 μέλη του, ενώ άλλοι θα βοηθήσουν και σε άλλους σταθμούς. Οι δηλώσεις εθελοντισμού συνεχίζουν να γίνονται είτε στον Σύλλογο, είτε στον υπεύθυνο του Ultra Trail Pelion Κώστα Τσαντό. Αυτό το Σάββατο θα είναι αφιερωμένο από τον ΣΔ Βόλου στον εθελοντισμό.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει και ο 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων μαζί με τον παράλληλο δρόμο 7 χιλιομέτρων, όλοι με δωρεάν συμμετοχή, και ο ΣΔΒ συνεχίζοντας την ανελλιπή παρουσία στη διοργάνωση θα έχει δυνατή παρουσία και εκεί με 25 αθλητές του, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 16ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα και τον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν μια βδομάδα μετά, στις 9 Δεκεμβρίου με επίσης δωρεάν συμμετοχή. Οι αθλητές του ΣΔΒ που θα τρέξουν στους αγώνες μπορούν να γράφονται είτε απευθείας μέσω του λινκ προκήρυξης, είτε στο κατάστημα Aspirina.

Η προκήρυξη για τον 17ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά -Δράκεια δημοσιεύθηκε και ο αγώνας θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή. Οι δρομείς του ΣΔ Βόλου προαιρετικά μπορούν να γράφονται επίσης στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 ώστε ο Σύλλογος να στείλει ομαδική συμμετοχή.

Το 3ο Volos Santa Run θα γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30. Θα διατηρηθεί η ίδια διαδρομή με τις προηγούμενες χρονιές, απόστασης ενός χιλιομέτρου με εκκίνηση από το χωριό του Αη – Βασίλη, θα διασχίζει την Ερμού και θα τερματίζει στον Αγιο Νικόλαο. Το Volos Santa Run θα εξακολουθήσει να μην έχει αγωνιστικό/ανταγωνιστικό χαρακτήρα και θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διάσταση.

Στις 20 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου μαζί με τον 26ο Δρόμο 5 χιλιομέτρων και τον Παιδικό Αγώνα. Η οργάνωση και οι κόποι των εκατοντάδων αθλητών του Συλλόγου θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου.

Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στην Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό.

Συνεδρίαση του ΔΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ. Στη συνεδρίαση μπορούν να παρευρεθούν επίσης όλα τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ, η εξελεγκτική επιτροπή, η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Βόλου και όλα τα μέλη του Συλλόγου. Οι συνεδριάσεις από την πρώτη μέρα της εκλογής του ΔΣ είναι πάντα ανοιχτές, ακούγονται οι απόψεις όλων και οι αποφάσεις είτε για το πιο απλό ζήτημα, είτε για το πιο σημαντικό είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας, της πλέον διαφανούς.

Η παρουσία των μελών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον απαιτητικό προγραμματισμό του 2019.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Παρουσίαση του σάιτ του Ημιμαραθωνίου και του ΣΔ Βόλου με τη νέα τους μορφή.
  • Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώς τώρα για την οργάνωση του Ημιμαραθωνίου και για τις επαφές με τους φορείς.
  • Ενημέρωση, συζήτηση για τα νέα γραφεία του συλλόγου και τη δημιουργία – σύνταξη του νέου καταστατικού του ΣΔ Βόλου.
  • Προγραμματισμός για τους νέους αγώνες που θα διοργανώσει ο Σύλλογος, για την κοπή πίτας και τη γιορτή που θα συνδυαστεί με τα 30 χρόνια του Συλλόγου, απόφαση για να δοθεί επετειακό αναμνηστικό σε όλα τα μέλη.
  • Επανασύσταση του ΔΣ με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου.
  • Διάφορα θέματα, γενική συζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου