ΣΤΙΒΟΣ

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Από αθλητής του παρκούρ, πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος

μιλτοσ-τεντογλου-από-αθλητής-του-παρκ-777019

Από το παρκούρ ξεκίνησε τον αθλητισμό, για να καταλήξει στον στίβο και το μήκος, ο μόλις 20 χρόνων πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου από τα Γρεβενά. Παρά το χρυσό μετάλλιο στο Βερολίνο, ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε ακόμα καλύτερη απόδοση.

Τι κι αν πήρε την πρώτη θέση στο τελικό στο Βερολίνο με άλμα στα 8.25, σε ηλικία μόλις 20 ετών; ο Μίλτος Τεντόγλου βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα! Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους δήλωσε: «Δεν ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που θα ήθελα. Παρόλα αυτά ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου. Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο μπορείς να πετύχεις. αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω για τα επόμενα».

Για την επόμενη μέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πολύ ότι κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Είμαι φουλ ικανοποιημένος, είμαι πολύ χαρούμενος. Ταυτόχρονα είμαι προσγειωμένος».

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Είναι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς που ανταμείφθηκαν. Αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Αυτός ήταν ο στόχος μου όλη τη χρονιά. Η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η καθημερινότητα είναι σκληρή, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω είναι πολλές, αλλά οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Κατάφερα αυτό που είχα βάλει στόχο και αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

Για το πώς από την ενασχόληση του με το παρκούρ κατέληξε στο μήκος: «Όταν ήμουν πιτσιρικάς 14-15 χρόνων ασχολήθηκα με το παρκούρ στα Γρεβενά με μία παρέα. Από μικρός μου άρεσε να τρέχω και να πηδάω. Ήμουν αθλητικός, αλλά δεν ασχολιόμουν με ένα άθλημα. Δεν έπαιζα ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ. Μόνο αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον. Τυχαία με είδε στα Γρεβενά ο προπονητής Βαγγέλης Παπανίκος και με παρότρυνε να ξεκινήσω τον στίβο. Έτσι ξεκίνησαν όλα».

Για το αν είχε κάποιο ατύχημα όταν έκανε παρκούρ: «Εχω κάνει εγχείρηση στο γόνατο. Όταν ασχολιόμουν με το παρκούρ έκανα διάφορα κολπάκια, όπως τούμπες στον αέρα».

Για το αν το παρκούρ τον βοήθησε στην πορεία του στο μήκος: «Είμαι ατρόμητος. Δεν φοβάμαι και πολλά πράγματα».

Για τους επόμενους στόχους του: “Μακάρι να είμαι υγιής, να συνεχίσουμε την προπόνηση μας. Ο πήχης ανεβαίνει με αυτή τη διάκριση. Θέλω να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος και να βελτιώνομαι”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου