ΣΤΙΒΟΣ

Με Βολιώτικη εκπροσώπηση ο στίβος στο 24ο ευρωπαϊκό του Βερολίνου

με-βολιώτικη-εκπροσώπηση-ο-στίβος-στο-24-779381

Με αισιοδοξία ετοιμάζονται οι 37 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου να συμμετάσχουν στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά σήμερα 6 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τις 12 του μήνα στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση που προγραμμάτισε ο ΣΕΓΑΣ με τους δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για καλά αποτελέσματα στη διοργάνωση, κάτι που μεταφράζεται τόσο στην κατάκτηση μεταλλίων αλλά και σε καλά πλασαρίσματα σε τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που στέλνουν, τόσο ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, όσο και η διοίκηση, που δεν επιθυμούν 1-2 «πυροτεχνήματα» και η πλειοψηφία των αθλητών απλά να συμπληρώνει τα αγωνίσματα.

«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα φέτος, η μεγαλύτερη αριθμητικά που υπήρξε από το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Είμαστε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με αθλητές που βρίσκονται πολύ ψηλά στις κατατάξεις των αγωνισμάτων. Αθλητές που σαφώς πάνε για να διακριθούν και αυτό θα φανεί στο Βερολίνο. Αυτό είναι το 6ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνω μέρος. Στο άλμα επί κοντώ τα πράγματα είναι απρόβλεπτα, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και είναι ένα αγώνισμα πολύ ιδιαίτερο. Θεωρώ ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας, αφού ήδη στην Ευρώπη έχουμε πέντε αθλητές που έχουν περάσει πάνω από τα 5.90μ. Εγώ έχω την 6η καλύτερη επίδοση και θα επιδιώξω ότι καλύτερο. Όταν αγωνίζομαι, στόχος μου είναι πάντα το μετάλλιο. Θα κάνω μια μεγάλη προσπάθεια, αν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», επεσήμανε από την πλευρά του ο Βολιώτης έμπειρος άλτης του επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος είναι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελετή έναρξης απόψε.

Ο Φιλιππίδης θα γίνει κομμάτι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, αθλητών από τις 51 χώρες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αλλά και εθελοντών, η οποία θα εκτείνεται έως τα πρώτα μέτρα της διαδρομής του μαραθωνίου και θα είναι άξιος εκπρόσωπος της χώρας μας στην τελετή έναρξης, δεδομένο του ότι θα πάρει μέρος στο έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του και θα γίνει ο μοναδικός Ελληνας που έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Ετερη εκπροσώπηση από τον Βόλο είναι εκείνη της έμπειρης δισκοβόλου, Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, που μετά τις παρουσίες της σε Ζυρίχη και Άμστερνταμ θα αγωνιστεί στο Βερολίνο. Η 25χρονη αθλήτρια του ΓΣ Κερατέας και της Εθνικής ομάδας δήλωσε υπερήφανη για την 3η συνεχόμενη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό.

«Θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Βερολίνο. Είμαι αισιόδοξη, αλλά σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη με 4.85μ. Πιστεύω ότι το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί πιθανότατα στα 4.90μ», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη, που σίγουρα θα παλέψει, όπως κάνει σε όλους τους μεγάλους αγώνες τα τελευταία χρόνια για το χρυσό μετάλλιο.

«Είναι σημαντικό που η Ελλάδα πηγαίνει στη διοργάνωση με μία μεγάλη ομάδα. Για μένα προσωπικά είναι το 5ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, είμαι υγιής, αισιοδοξώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Μπανιώτης, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη για την διοργάνωση στο Βερολίνο. Βάσει επίδοσης είμαι ήδη στον ημιτελικό των 400μ και βασικός μου στόχος είναι να περάσω στον τελικό, όπου όλα πλέον θα είναι ανοικτά. Εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Έχω μάθει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ακόμη και απέναντι σε καλύτερες αθλήτριες πάντα παλεύω για το καλύτερο», τόνισε η Μαρία Μπελιμπασάκη.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου πήγε καλά. Θέλω να κοιτάζω την κάθε κούρσα ξεχωριστά και ελπίζω να φθάσω μακριά. Το επίπεδο είναι υψηλό στα 200μ και δεν είναι μόνο 2-3 ονόματα, αφού δέκα αθλητές έχουν επιδόσεις παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ελπίζω για το καλύτερο», δήλωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας που θα συμμετάσχει στα 200μ.

«Είναι η 5η διοργάνωση για μένα και κατά τη γνώμη μου θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού οι αθλήτριες έχουν ανεβεί επίπεδο. Αρχικά πρέπει να περάσω τελικό και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά για μετάλλιο. Γιατί όχι. Θα χρειαστεί κατά τη γνώμη μου άλμα στα 4.75μ για μετάλλιο. Η κόρη μου θα με βλέπει από την τηλεόραση και θα με χειροκροτεί», τόνισε η Νικόλ Κυριακοπούλου που στοχεύει στο 2ο μετάλλιο της καριέρας της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Είμαι καλά και με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) αισιοδοξούμε ότι θα πάμε όπως έχουμε σχεδιάσει. Φέτος έκανα αρκετά μίτινγκ στο εξωτερικό και απέκτησα μια καλή εμπειρία από μεγάλους αγώνες. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για το Βερολίνο. Και ο τελικός θα μπορούσε να είναι μια καλή παρουσία για μένα στο ευρωπαϊκό, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, θα το δούμε στο Βερολίνο», είπε ο νεαρός πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Με πέντε ελληνικές συμμετοχές ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου σήμερα το απόγευμα. Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα κάνει ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος αγωνίζεται στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας. Ο αθλητής μας έχει ως στόχο την πρόκριση στον τελικό και για να την πετύχει θα πρέπει είτε να σημειώσει βολή πάνω από τα 76,00 μ., που είναι το απευθείας όριο, είτε η επίδοση του να είναι στις 12 καλύτερες στο σύνολο των δύο γκρουπ. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη βολή στα 76,53 μ. και υψηλές προσδοκίες για μια καλή παρουσία.

Με στόχο τη διάκριση ξεκινάει την παρουσία του στη διοργάνωση ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο βενιαμίν της αποστολής είναι ένα από τα δυνατά ελληνικά χαρτιά, αφού έχει την δεύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ στο μήκος. Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι 8,00 μ., ωστόσο δεν αποκλείεται η 12άδα να κλείσει αρκετά χαμηλότερα. Θεωρητικά ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο στη διοργάνωση.

Την προσπάθεια της στον προκριματικό των 100 μ. θα ξεκινήσει η Ραφαέλα Σπανουδακη με στόχο να περάσει στον επόμενο γύρο. Η πρωταθλήτρια μας μετέχει στην τρίτη σειρά και με 11.27 έχει την τρίτη επίδοση. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Γιάννης Νυφαντοπουλος, θα τρέξει στον όγδοο διάδρομο της δεύτερης σειράς. Ο αθλητής έχει φέτος 10.30 και μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στον ημιτελικό.

Στο «european mile» στο κέντρο του Βερολίνου θα γίνει ο προκριματικός της σφαιροβολίας των Ανδρών. Ο Νίκος Σκαρβέλης μετέχει στο δεύτερο γκρουπ και αν και γνωρίζει πως η υπόθεση πρόκριση στον τελικό δεν θα είναι εύκολη, μπορεί να ελπίζει σε μια καλή παρουσία. Ο πρωταθλητής μας έχει πετύχει φέτος 20,12 μέτρα.

Το πρόγραμμα

Σήμερα

17.05 Σφυροβολία (Α) Α’ γκρουπ Αναστασάκης

17.30 100 μ. (Α) προκρ. Νυφαντόπουλος

17.35 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου

18.05 400 μ. εμπ. (Α) πρ.

18.30 Σφυροβολία (Α) Β’ γκρουπ

18.35 Σφαιροβολία (Α) πρ. α΄γκρουπ Εκτός σταδίου

18.45 100 μ. (Γ) πρ. Σπανουδάκη

19.55 Σφαιροβολία (Α) πρ. β΄γκρουπ Εκτός σταδίου Σκαρβέλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου